Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2014

Varma ost- och skinkmackor (Croque monsieur)

Av Lena - 28 augusti 2014 13:24

Enligt Wikipedia så gör jag inte rätt men vi tycker det blir väldigt gott så här.


Vitt franskbröd

ev. smör

Dijonsenap

rökt skinka av bra kvalité (helmuskel)

tomater

ost med ordentlig smak, riven eller skivad

salt

nymalen vitpeppar


Sätt ugnen på 200-225 °


Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

Antingen brer du senapen direkt och sedan på med skinkan eller så brer du smör på och sedan på med skinka och därefter senap på den. Smaksak.


Skinkskivorna brukar jag dela i fyra delar och pussla på tre bitar på varje macka. Skivorna av helmuskel brukar vara för stora för en enda macka. Jag vill att osten ska hänga över kanten på mackan, inte att skinka ska göra det.


Dela tomaterna på hälften och skär bort "fnaset" i mitten. Skiva tomathalvorna och täck mackan med dem. På med lite salt och peppar. På med osten. Vissa vill ha oregano på men då tycker jag det smakar pizza.


Grädda 10-15 minuter eller till osten fått lite färg.


Hugg in!

 
ANNONS
 
Susie i köket

Susie i köket

28 augusti 2014 13:50

Så himla gott med varma mackor!

http://susie-i-koket.blogspot.se

 
Lena

Lena

28 augusti 2014 19:18

Susie: Visst är det! Och så lättlagat och underbart nyttigt;)HCHF

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09


Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se