Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 19 februari 2014

Tack för blåsningen, City Gross! En lång följetong!

Av Lena - 19 februari 2014 08:30

Jag har varit en trogen kund hos City Gross i flera år. Mest för deras köttfärs som de maler i butik och packar i butik. Men även för deras svenska kött som styckas i butik och packas i butik. Inga gasade förpackningar där inte. Toppen! Men, att man har den policyn borgar inte för att det alltid blir bra.


Jag har skrivit spaltmeter i den här bloggen om hur besviken jag ofta blivit över hur dåligt styckat/skivat deras kött är. Lövtunna kotletter dolda under 1,5-centimeters.

Jag har haft en låååång mailkontakt om detta med berörda makter typ Bergendahls som äger City Gross. Det slutade bra den gången. Fick ett mail från en ansvarig om att få besöka butikens köttavdelning för att få deras bästa köttbit som kompensation + en rundvandring och info om deras kött. Det gjorde jag aldrig. Det spelade ändå ingen roll för mig att få kompensation för mitt mål då var att få köttavdelningen att vakna upp och inse att kunderna inte var så nöjda. Så dum jag var.  


 För det verkar inte som att de lärde sig att bry sig om kunden ändå?


För nu blev väl måttet rågat! Igen!


Jag funderade länge på om jag skulle skriva vanligt brev, maila, ringa eller blogga. Frågade min man hur jag skulle göra. Det ÄR jobbigt att skriva, klaga och hänga ut. Inte kul. Maken sa; "blogga för faen. Nu får de väl ändå ge sig, de på City Gross!"

Sagt och gjort. Här är det.


Så, eftersom jag blev så förbannad när jag öppnade köttförpackningarna så ska jag visa dig hur de gör där. Hmpfr!!


Vi skulle ha släktmiddag en annan dag nyss och jag tänkte oxrullader. Eftersom City Gross hade extrapris på lövbiff så satt det fint. Jag behövde ha 20-24 rullader. Så vi åkte och handlade. Väljer och vrakar i hyllan tills jag hittar två stora tråg med jättefina och lagom breda skivor lövbiff via en okulär besiktning (det enda man kan göra i butik då man inte gärna kan öppna förpackningen och bläddra i skivorna). Tänker att det går att göra två rullader per lövbiff. Och jag ser i tråget att alla lövbiffar verkligen ser fina ut och alla nästan lika långa.


Kommer hem och slänger köttet i kylen. Ett par dagar kvar till släktmiddag.


Nu så!

Då tar jag och öppnar en förpackning vars översta lövbiff ser osedvanligt fin ut. Börjar lyfta skivorna till skärbrädan. Första skivan är kanon! Skivorna som kommer efter första är rätt hyfsade men inte helt ok. Inte samma köttstycke tydligen.

Sedan kommer resten. De sista skivorna ser konstiga ut. Ojämna liksom och konstigt skivade ser det ut som. Börjar pillar isär dem. Då visar det sig att de sista "fina" skivorna lövbiff är sammansatta delar av olika små skivor, med både fett och senor. De är finurligt ihopbankade för att se ut som om det var hela fina skivor. Till och med fettränderna är vända neråt, under de andra skivorna. Slamsorna går knappt att ta isär så duktig var den som packade köttskivorna. Det är då jag inser att City Gross och personalen på köttavdelningen medvetet går in för att lura kunden. De har verkligen ansträngt sig för att det ska se ut som om det var hela fina lövbiffar i förpackningen. Arg på mig själv för att jag inte fotade båda innan och undertiden. Borde filmat eländet.  

Förpackning nummer två finns inget att anmärka på. Fina skivor.


Middagen blev förstörd. De hela skivorna lövbiff räcker inte till alla. Nödlösningen på släktmiddagen blev köttfärssås och spagetti för det var det enda som fanns att laga. Tack och lov att jag hade köttfärs i frysen.

Jag som gör så goda oxrullader!


Skäms City Gross och skäms över personalen som styckar och packar kött! Jag är blåst igen!

För, det där var en medveten handling att packa köttskivorna så de skulle se hela och fina ut i förpackningen.


Vi får börja storhandla på ICA Maxi nu. Har redan börjat lite med det. De har också bra kött. Maken får hämta ett tråg köttfärs hos City Gross på väg från jobbet för köttfärsen verkar vara det enda ni kan vara stolta över på er köttavdelning.


Ska man köpa kött hos er får man köpa dubbelt så många skivor som man behöver för hälften är odugliga.

Bra affärsidé! För de flesta kunder klagar ju inte. De tiger och lider.


Jag som använder bloggen istället. Dessvärre så kommer ni att tappa kunder i längden.Översta skivan i förpackningen.

När man tittade noga så det ut som om alla skivor verkade likadana. 


 


Sista skivorna i förpackningen. De var ihopbankade och lagda så att det så ut som om alla skivorna var likadana. När de, efter lite pill, blev isärdragna blev jag rätt ledsen. Göra rullader? 


 


Skivorna i förpackning nummer två såg lika fina ut som den första men i denna var de faktiskt rätt lika även när man tittade på skivorna under. 


 


Till City Gross:

Jag har köttet kvar i frysen. Jag har bildbevis. Jag har en mailadress.


 
ANNONS
 
Fanny

Fanny

8 mars 2014 00:05

Bra att du skriver här så att fler inte blir lurade av City Gross.

http://fannysvensson.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

8 mars 2014 16:09

Fanny: Jag vill inte sätta dit någon men jag vill inte heller bli lurad! Att uppenbart medvetet packa köttet så man inte får det man tror sig se är inte ok.

http://www.almamater.se

 
Ingen bild

Harry

14 juni 2014 09:36

Hej lena! Jag har arbetat på city gross med styckning..tyvärr har jag horribla minnen från köttavdelningen, med total förbjudna handlingar, som ompack, styckining av utgånget kött, uppvärmning av grillade kycklingar mm..listan är lång med fusket. Din lövbiff ser ut att vara rostbiff som skivats, normal använder man innanlår..men dina sista skivor ser ut som rostbiff, som är en mindre stek, därav utbankningen..

 
Lena

Lena

18 juni 2014 10:01

Harry: Tack för kommentaren! Mycket intressant att få "vatten på kvarnen"!

http://www.almamater.se

 
Lena

Lena

10 augusti 2014 12:46

Harry: Köpte, i våras, storpack kotletter hos City Gross och alla var snyggt styckade och lika tjocka! Grattis! Skriver det här då jag väntar med beröm tills jag ser att det inte var en engångsföreteelse.

http://www.almamater.se

 
Ingen bild

Harry

2 september 2014 22:20

Bra med kotletterna! Jag är övertygad att det jobbar bra folk på många city gross..sen finns det några rötägg..

 
Lena

Lena

9 september 2014 11:28

Harry: Klart det finns bra personal också. Och - de har kanske fått kritik och tagit åt sig :)

http://www.almamater.se

 
Ingen bild

Anders

8 augusti 2015 20:23

Vad jag kan se har du köpt lövbit av fransyska och inte lövbiff av innanlår. Fransyskanhåller inte ihop då de består av muskler.

 
Lena

Lena

16 augusti 2015 18:31

Anders: Det stod lövbiff på förpackningen. Lövbit är det man får i korvkiosken med pulvermos eller pommes. Skulle aldrig köpa det. Jo, att göra gryta av!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Elin Kohage

22 november 2015 15:25

Det där ser inte ut som lövbiff

 
Lena

Lena

7 december 2015 21:46

Elin Kohage: Du har så rätt

http://almamater.se

 
Ingen bild

Hedvig

25 juli 2017 16:11

Hittade det här när jag googlade efter citygross dålig kättfärs. Vi har en hel familj som blir dålig av köttfärsen från cg minst 75% av gångerna när vi köper den. Känns så tråkigt eftersom de andra butikerna säljer något gröbre köttfärs. Jag vill ha den finmald.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se