Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 4 februari 2014

Spenat från Skåne eller Belgien?

Av Lena - 4 februari 2014 00:33

Hackad, fryst spenat är billigt och bra att göra soppa på. Men att väja sort? Det är så lätt att rycka åt sig påsen i frysdisken med den billigaste. Men, om man läser på påsen vart den kommer ifrån så blir det ännu lättare att välja.

Jag var och handlade hos Willys. De har ju Eldorado som billighetsmärke. Inget fel på det. Deras produkter är ok, både kvalitativt och prismässigt. Men.... om man kollar lite.


Eldorados spenat är producerad i Belgien för Axfood och Findus är producerat av Findus i Sverige, odlad i Bjuv i Skåne stod det på min påse. Prisskillnaden är 5 spänn per kilo.

Eldorado från Belgien: 15 kronor kilot

Findus från Sverige: 20 kronor kilot.


The tricky one: vilken vill du ha?

Visst är det värt en femma mer att slippa en grönsak som flugits hit? Miljö? En femma per kilo?


 

 
ANNONS
 
Filifjonkan

Filifjonkan

4 februari 2014 11:50

Hej Alma. Synd det inte dök upp några fåglar jag har med en sådan "rörbur" har jordnötter i den. Ang spenaten ja jag köper med den svenska från Bjuv för det sparar lite på naturen inbillar jag mig så som du skrev. Jag är väl inte så förtjust i spenat men lite då och då är de tok just till kokt ägg måste det vara . Töväder idag och solen lyste en hel minut idag faktiskt trodde den slocknat nästan längesedan den syntes till här. ha det så bra

http://filifjonkan.se-bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

4 februari 2014 17:05

Filifjonkan: Ja, fröröret som skulle vara fågelmatare (det jag skrev om hos dig) funkade aldrig. Inte en pippi har ätit där :(
Här är det också töväder dessvärre. Har inte frostat av frysen än.

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se