Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 1 februari 2014

Tvätta disktrasor i diskmaskinen?

Av Lena - 1 februari 2014 21:32

Svar; NEJ!


Disktrasor behöver kokas eller tvättas i minst 90 grader för att bli rena och bli av med baciller.

Ha ett antal på gång samtidigt och byt ofta likaväl som du har ett antal kökshanddukar i bomull på gång som du byter ofta. När du har samlat lagom mycket så kör i tvättmaskinen på 90 grader, utan sköljmedel. SWköljmedel gör att textilierna stöter bort vatten men man vill ju att handdukar och disktrasor ska suga upp vatten.


Dessutom rekommenderar tvättmaskintillverkarna idag att man ska köra maskinen på högsta värme då och då. Detta för att dagens tvättmedel är så milda (utan tensider och så) att maskinen behöver en het genomkörare om den inte ska sagga igen.


Så, när du ska ge din tvättmaskin en omgång så stoppar du först i alla dina disktrasor och kökshanddukar. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se