Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 27 januari 2014

Lättlagad och billig korvröra

Av Lena - 27 januari 2014 10:00

Denna röra gör jag ibland bara för att det är gott. Enkelt och smakligt.


KORVRÖRA


150 gram falukorv per person, strimlad

1/2 lök, röd eller gul, per person, finklyftad

1/4 paprika, välj färg, per person, strimlad

1/4 squash per person, strimlad eller "kvartad"

1/4 stor grovriven morot per person

1 finhackad vitlöksklyfta


Kryddor:

1 tsk chiliflakes

nymalen peppar

lite vatten

persilja och andra färska örtkryddorBryn allt så det får färg, krydda och smaka av och ha i lite vatten så det såsar sig. Strö över persilja m.m av vad du har.


Servera med potatis, potatismos, pasta, ris eller bröd.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se