Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 26 januari 2014

En riktigt billig soppa som är snabblagad och snäll mot barn och mage

Av Lena - 26 januari 2014 11:30

Nu i dessa snåltider då de flesta har handlat upp sitt kapital på onödigt dyra julklappar till allt för många så sitter det väl perfekt med billig mat. Vad kan vara billigare än en soppa gjord av billiga ingredienser?

Så klart blir det billigast med kycklingbuljongtärning eller någon pod kycklingbuljong men godast blir det med en bas på hemlagad buljong. Nåja, nu skulle det vara riktigt billigt. Detta är snällmat.

Du kan ju oxå göra en frysrensning om du vill och slänga i vad du vill. Allt är tillåtet bara det blir gott.


Billig och god soppa till några pers:

1,5 liter kycklingbuljong

1 stor gul lök

4 stora morötter

8 stora fasta potatisar

1 purjolök

ev. en näve persilja

salt

nymalen peppar


Gör så här:

Koka upp buljongen. Finhacka den gula löken. Ha i den gula löken och låt den sjuda tills den rumlar runt. Skala och slanta morötterna. Är de tjocka så halvera dem först. Lägg morötterna i grytan och låt dem sjuda några minuter.


Skala och tärna potatisen. Lägg potatisen i grytan. Låt den sjuda en stund.


Skölj purjon och ta bort det fula. Halvera den och strimla den. Ha i strimlorna i grytan.


Låt soppan sjuda tills potatisen är klar. Smaka av med salt och peppar. Släng ner en näve hackad persilja om du har.


Servera med bröd. Gärna hembakt som är både billigt och jättegott! Klicka här! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se