Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 januari 2014

Pannkaksformeln

Av Lena - 24 januari 2014 08:00

Jag skrev det här receptet till min mans son så han ska ha något att gå efter. Satte upp receptet i en ram på väggen. Att ha efter skolan om han var hungrig och sugen.

Formeln lika många ägg som decilitet mjöl samt dubbelt så mycket mjöl funkar både till vanliga pannkakor som till ugns- eller fläskpannkaka. Gärna ekologiskt av så mycket som möjligt men särskilt äggen.


Pannkakor


2 dl mjöl

4 dl mjölk

2 ekologiska ägg

3/4 tsk salt

smör


Gör så här:

Vispa mjölet med hälften av mjölken så smeten blir slät.


Tillsätt resten av mjölken, äggen samt salt och vispa slätt.

Låt smeten svälla en halvtimme i kylen.

Hetta upp en stekpanna, lägg i ca 1 tsk smör, häll i smet och grädda gyllenbrun på båda sidor.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se