Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 juni 2013

Jag tror jag har lagat thai, aj aj

Av Lena - 14 juni 2013 01:11

Jag har ingen erfarenhet av denna typ av mat. Inte lagat den förut och sällan ätit den. Maken är van och sa att det var "skitgott" och "jättebra" och jag håller med. Faktiskt! Fy fan vad jag är bra?


Det ska vara mycket grönsaker. Och hel, skivad chili med kärnorna kvar. Det behövs lite sting här!

Strimlad kyckling, fläskkött eller nötkött och ha i eller vänd i en näve nyskalade räkor på slutet. Eller vad du nu önskar och gillar och vill. Att knäcka i ägg på slutet och blanda i (rör om som fan och fort!) är inte fel utan rätt. Här ges inga proportioner och heller ingen ingredienslista hos mig. Ta bara det du tycker om bara det är fräscht. Och vilken sorts nudlar du har i, ägg- eller ris, är en smaksak.


Ha i:

1 hög grönsaker

1 del kött (protein) om du vill

lite såser

kryddor

1 hop buljong

ägg?

kärlek

omtanke

avsmakning x tre

mer kärlek


En väldigt enkel thairätt jag gjorde på en höft och utan planering (var skitnervös över vad maken skulle tycka):


Man kokar nudlar al dente  och lägger dem i isvatten.

Man tar några fräscha ingredienser som man hackar eller skivar och steker dem i olja pö om pö. Olika tid för olika saker. Allt ska vara krispigt!

Man slänger i nudlarna och alla saker man stekt, rätt ner i en het gryta och låter allt bli varmt (skithett).

Man har haft i bra med fisksås och ostronsås och kanske någon valfri krydda under tiden man lagat. Och en rejäl dos kycklingbuljong som gärna är hemlagad om du orkat det! Maten ska gärna vara både krispig och saftig på samma gång liksom.


Jag verkligen och på riktigt hatar färsk koriander (tvål, tvål och tvål samt illaluktande rakvatten!) men man toppar med hackad sådan om man t(v)ål det. Persilja funkar till nöds men jag skräpar inte ner just denna rätt med det. Jag spar min persilja till annat tillfälle. Poäng till mig som vågar vägra!


Servera rätten med soja och sweet chilisås och pinnar.  


Och en iskall öl.


Fast, vi drack vatten.


Tips: Undertiden du lagar och har i såserna; smak av, smaka av och smak av!!!!!Bild på slutresultatet? Nä, vi åt istället. Gott var det. Skitgott!


Bilderna jag ändå tog innan vi åt:

   
Det ska vara lite krisp i livet!

Nä, jag sa inte chips
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se