Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Härlig currysås

Av Lena - 24 mars 2013 14:22

Jag har gjort denna såsen förr men har modifierat den en aning. Jag skriver hur jag gjorde nu så du slipper modifiera själv. Man ska alltid låta andra göra misstagen så man själv står där med ett lyckat resultat och kan le hela vägen till .... matbordet. Svar nej, den var inte dålig förra gången utan bara ännu bättre nu.

Jag lagade denna till kanonfina kycklinglår jag kokat och befriat från skinn och ben. Fullkornsris till och gröna ärter läggs i såsen så man är tvungen att äta av dem. Maken gillar inte gröna ärtor så man får vara lite listig!


Currysås


Ingredienser:

3 tsk mild curry

1 tsk stark curry

1 klick smör

1 gul lök

2 dl vatten

1 msk vetemjöl

2 tsk kycklingfond

2 dl vispgrädde

1 msk mango chutney med styrka

1/2 tsk salt

nymalen vitpeppar


Gör så här:


Hacka löken.

Bryn smöret och ha i curryn och låt den bryna med några minuter.

Tillsätt löken och bryn tills den mjuknar. Du måste ha tålamod för det tar mellan 10-20 minuter att få löken att mjukna.

Stör över vetemjölet och späd med vattnet, lite i sänder, under omrörning.

Tillsätt kycklingfonden, grädden, Mango Chutneyn, saltet och dra några varv med pepparkvarnen.

Låt såsen puttra tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av salt, peppar samt styrka.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se