Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 februari 2013

Sjömansbiff igen!

Av Lena - 24 februari 2013 23:48

Receptet finns ju redan här men ... 


    


Bräsera köttet i sin sky ca 10 minuter. Mört sen!

 

Ca 5-6 mm å de ska vara fast potatis! 


Häll på riktig Carnegie porter så det täcker!

  


Ät underverket med en klick smör eller Bregott på!

 


raaap
 
ANNONS
 
Ingen bild

william.go@telia.com

7 mars 2013 14:54

vad är all vätska? är det bara porter eller har du buljong i? hur länge har du det i ungnen sen? eller kokar du på plattan? tycker det ser jättegott ut

 
Lena

Lena

7 mars 2013 21:49

William: Hej. Jo, jag tog ingen bild när jag fyllt upp med vätska. Jag brukar ha nästan bara porter plus köttskyn som blir. Man kan uppleva det som lite väl mustigt men det är en smaksak. Jag har det i ca 45 minuter i 200 grader ugn men det beror naturligtvis på hur tjocka potatisskivorna.

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se