Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 februari 2013

Hemgjort! Pasta fylld med tre ostar!

Av Lena - 24 februari 2013 02:31

Det blev faktiskt jättegott! Snodde receptet från Sveriges Mästerkock. Ja, alltså från en deltävling där. Och tänk att vi gjorde exakt som det stod i receptet. Jamen, vi har ju aldrig gjort hemgjord pasta förr! Inte själva ju!Ravioli på hemgjord pastadeg fylld med gorgonzola och ricottaost. Serveras med tomatsås.

 

Ingredienser:

 

2 dl durumvetemjöl 
2 dl vetemjöl 
2 st ägg + 2 äggulor 
Olivolja 
Vatten 
100 g ricotta 
50 g gorgonzola 
Buffelmozzarella 
400 g finkrossade tomater (burk) 
400 g plommontomater (burk) 
Tomatpuré 
Färsk basilika 
1 st röd lök 
4 st vitlöksklyftor 
Salt 
Peppar

 

Gör så här

1. Tomatsås 
Stek all lök med olivolja i en stor kastrull. Tillsätt tomaterna, 1 msk tomatpuré, 1 dl vatten, salt och peppar, blanda och låt småkoka i 1 timme. 

2. Tillsätt lite socker om tomaterna är för syrliga och vatten under kokning om det behövs. 

3. Innan serveringen, häll i extra olivolja och mycket färskt hackad basilika (typ en hel kruka). Smaka av med salt och peppar.

4. Pastadeg 
Blanda allt mjöl och en nypa salt i en stor skål. Gör en grop i mitten där du häller i ägg, ägggulor, 1 msk vatten och 1 msk olivolja. Blanda in mjöl i mitten lite i taget. När det känns som att degen kan inte suga in mer mjöl, knåda den i minst 10 minuter mot arbetsbänken tills den blir slät och något elastisk. Låt vila i minst 30 minuter.

5. Ostfyllning
Blanda med gaffel 100 g ricotta med 50 g gorgonzola. Peppra och eventuellt salta. Klart!

6. Pasta
Koka upp saltat vatten med lite olivolja. Kavla ut degen på mjölat bakbord tills den blir 2 mm tjock. Borsta bort överflödet av mjöl och skär ut 8-12 jämna, runda skivor, ca 10 cm i diameter. 

7. Lägg 1 msk ostfyllning och en bit buffelmozzarella i mitten av varje skiva, vik ihop och tryck på kanterna med en gaffel så att du får 8-12 halvskivor. Koka dem i 5 minuter. Ta ut dem med en hålslev och låt dem rinna av i ett durkslag.

8. Servering
Häll tomatsås i mitten av tallrikarna, lägg på fylld pasta och garnera med några blad basilika. Njut!

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ANNONS
 
Maja

Maja

3 mars 2013 10:29

Så proffsigt det ser ut! Att göra egen pasta har jag aldrig vågat mig på. Men det kanske man skulle göra :)

http://matgladje.blogg.se

 
Lena

Lena

5 mars 2013 02:23

Maja: Det var inte så svårt men det var tungt att kavla. Inser att en pastamaskin inte är så tokigt att ha :)

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se