Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 19 februari 2013

Långlagad fläskkarré på några minuter

Av Lena - 19 februari 2013 22:57

Saftigt, smakrikt och gott! Tidsåtgången är många timmar men arbetsinsatsen är minimal!


1 drygt kilo fin fläskkarré

salt

peppar

en skvätt timjan, rosmarin eller vad du tycker

smör

1 morot

1 stjälkselleri

1 gul lök i klyftor

2 hela vitlöksklyftor

vatten


Sås:

Köttsky

vispgrädde

salt

peppar

redning på mjöl och vatten

ev lite torkade örter av samma slag du hade i grytan


Servera till:

kokt potatis och kokta morötter

sås


Sätt ugnen på 80-90°

Gnugga in salt, peppar och örter i köttet. Bryn det i smör i het panna runt om, på alla sidor, så det får ordentlig färg.

Lägg köttet i en stekgryta. Vispa ur stekpannan med vatten och häll köttskyn över köttet. Lägg grönsakerna runt om. Lägg på lock och ställ grytan mitt i ugnen och glöm den.

Min fick gå i 7,5 timmar men både 6 och 10 timmar funkar.


Sätt på en kastrull potatis och hela morötter och låt koka upp.

Ta ur köttet och grönsakerna ur grytan och lägg dem på ett fat och ställ in i ugnen igen.

Häll köttskyn som bildats ner i en kastrull. Koka upp och häll på så mycket grädde du tycker. Låt sjuda under tiden du kokar potatisen. När potatisen snart är klar smakar du av såsen och reder den om du vill ha den lite tjockare.


Ta köttet ur ugnen och dra isär det med två gafflar. Det ska vara så mört att det faller isär.


Servera med alla tillbehör samt lite gelé kanske. Det här var innan den åkte in i ugnen och några fler bilder blev det inte. Du kanske får en bild på när jag mosat en del av köttet på en smörad knäckemacka! Jättegott med lite extra salt på!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se