Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 10 januari 2013

Att ha en matblogg är typ ...

Av Lena - 10 januari 2013 03:12

... kul! Eller, har varit. Nya tag nu.


När jag startade min matblogg (oktober 2009) så var intentionen att lägga ut alla recept jag lagat under åren så mina barn kunde få tillgång till "barndomsmaten". Deras kokbok på nätet. De ringde stup i kvarten och frågade hur jag lagat vissa rätter som de mindes för länge sedan. Det var inte störande att de ringde men idén att lägga ut min mat på nätet kom då. Min make var på mig om samma för han såg att jag hade skrivklåda. Dessutom älskade han min mat och ville att jag skulle dela med mig. Jaha då och så vidare.


Så blev det väl en matblogg då.


Jag har alltid älskat att laga mat och alltid älskat att skriva och detta gav att jag blev fast direkt. Då kunde jag leverera 3-4 inlägg per dag. Jag tyckte det var skitkul att dela med mig av all lärdom jag fått genom åren. Matbloggen blev till en slags kokbok för de unga som nyss flyttat hemifrån och inte alls kunde laga mat. Jag skrev alla recept med noggranna instruktioner om "hur man gör". Jag hade svårt att inte skriva varje dag utan skrev ofta och mycket.


Klart man lessnar emellanåt! Jag har haft bloggpauser som heter duga. Jag upptäckte plötsligt att jag hade lagt ut nästan allt mina barn ville ha men hade fått blodad tand. Jag började skriva ner allt jag lagade intill minsta krm och var jättenoga med att skriva om alla rundturer kring grytorna som jag gjorde. Lyckade rätter och totala katastrofer, allt kom med. Nja, inte de allra värsta, så klart. Jag har aldrig lagt ut något på bloggen som smakat skit. Då har det hellre fått vara. Skriver man i veckans matsedel att man ska laga en rätt och den inte blir bra så länkar man till förra gången då den faktiskt blev kanon. När kravem på leverans blir för stora tappar man farten även om kraven kommer från en själv. Då tar man paus men skrivlusten gör att man kommer igen. Och igen och igen.


Det tråkiga är att inte kunna lägga ut läckra bilder. Jag fotar med mobilen och så får det bli! Jag är ingen fotograf och tycker inte det är kul att fotografera. Det finns så många matbloggare som lägger ut de mest läckra bilderna på sin mat och visst ... man blir så klart sugen på att sätta tänderna i deras paj eller biff eller vad det nu är. Bilder på tallrikar med drypande såser är jag svag för. Själv är jag glad om jag kan förmedla smaken med ord. Ofta rätt svårt.


Efter att ha fixat med denna blogg i några år (nej, några årsjubileum har jag aldrig brytt mig i) så har jag sansat mig. Jag måste inte lämna recept på vad jag äter varje dag. Jag måste inte mäta allt. Jag måste inte fota heller. I början höll jag koll på vart jag låg på listor som "Matbloggstoppen" och andra men jag har börjat sluta med det också. I början var det en jakt och jag var så mån om att leverera att jag började må dåligt. Jag hade dåligt samvete om jag inte lämnade ut ett nytt (nyskapat) recept varje dag. Nu är det slut på det sedan en längre tid! Jag tänker ägna mig åt min vanliga husmanskost och njuta av att äta. Jag kommer att lägga ut mina veckomenyer (har skrivit sådana i alla år, långt innan bloggen) och inte bry mig i om någon tycker min mat är tråkig. Jag måste få laga och äta vad jag vill utan att bry mig om ifall någon tycker "lagar du samma nu igen". Vill jag laga och äta kålpudding av samma gamla recept jag använt i 15 år så tänker jag strunta i om bloggen inte blir läst för den är sååååå tråkig. Att rätter blir kallade för klassiska har en orsak! Man ändrar inte ett vinnande koncept eller skådar given häst i munnen utan man lagar rätterna och njuter!


Jag älskar gammal skåpmat! 

 
ANNONS
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

15 januari 2013 17:36

Tråkig? Nej, det är väl inte direkt ett ord som vi har med i en eventuell beskrivning av din blogg...:) Klart du ska laga och njuta av det du gillar, vad är det annars för njutning?

http://martenssonskok.blogspot.se

 
Lena

Lena

16 januari 2013 12:40

Allt är relativt! Eller hur Mårtenssons :D

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se