Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 december 2012

Jag visste det! Kenwood it is!

Av Lena - 16 december 2012 11:39

Jag är ju bara såååå bra! Så konsumentmedveten att det räcker till och blir över.

För något halvår eller år sedan tänkte jag att jag behövde en ny köksassistent. Min gamla är 35 år gammal. Den fungerar men är väldigt rörlig. När den knådar deg måste jag stå och hålla i den annars vandrar den ner i diskhon. Och den låter som helvetets avgrund. Ljudet kan jag stå ut med men ...

Så jag satte mig och Googlade och kollade runt på modeller och vad de kostade och läste användarrecensioner. Alla som är lite "med" vill ju ha en KitchenAid men jag är inte den som följer strömmen. Jag kom fram till, och lade som favorit, en Kenwood. Samma märke jag haft i 35 år.

Nu köpte jag ingen. Är lite snål. Min gamla funkar ju och ... jag står ut.


Lördagens Falukurir hade test på dessa maskiner och vilken vann? Jag bara frågar! Självklart blev Kenwood bäst i test! Så Kenwood får det bli. En annan dag. För den kostar 5-7000 pix och min sparbössa har inte samlat så mycket än.


Men kom ihåg, ska du ha något så ska du ha en Kenwood KMM 020 Major!Hur kan man förresten låta bli att jämföra priser på nätet? Samma maskin kostar 5000 på ett ställe och 7000 på ett annat.

Vem handlar då på den dyraste butiken?


På samma sätt har jag köpt min mixerstav, min matberedare, tvättmaskin och torktumlare. Alla är "bäst-i-test och jag köpte dem alla från de butiker där de var billigast just då.

Jag borde få en köksassistent gratis bara för det! Som en liten uppmuntran liksom. Eller hur?


 

 
ANNONS
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

8 januari 2013 21:54

Jo men se här, du är ju på plan igen, härligt! Vi kikade in och kikade in och kikade in, vilken tur att du kikade in till oss nu istället och fick oss att kika in igen!
Att Kenwood is it kan vi inte mer än hålla med dej om, det bor ju en sådan i vårt kök och den gör ett alldeles utmärkt jobb. Stark motor som klarar allt och lite till. Vi maler kött, stoppar korvar och knådar degar så det står härliga till.

Så spar på du, för den är väl värd sina pengar! (icke sponsrade är vi)

Kramar tillbaka till dej
och välkommen tillbaka!

http://martenssonskok.blogspot.se

 
Lena

Lena

8 januari 2013 22:33

Mårtenssons: tror jag läst er kommentar gånger x! Blir glad av er! Klart man ska ha en Kerwood! Alla som stilar ska ha en Kitchen Aid men de väsnas och är inte lika bra! Punkt! :)
*sparar nu* även om dammsugaren gick sönder lagom till granbarren.
Kramar till er och tack för fina ord och en värme som känns :)

http://www.almamater.se

 
Ingen bild

Jan Lindqvist

10 januari 2013 00:39

Hos tretti.se får du den för 4690,-
http://www.tretti.se/hushallsapparater/matberedare_och_assistenter/koksassistenter/kenwood-km020
Jag har den och är jättenöjd. Kraftfull motor, 1500 W. Som jäförelse: Kitchen Aid har 300 W, jämförbar med min elvisp.

 
Lena

Lena

10 januari 2013 11:11

Jan Lindqvist: Tack för tipset! Man måste alltid jämföra :)
Tretti har jag handlat hos förr. Ofta bra priser samt fraktfritt!

http://www.almamater.se

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

15 januari 2013 17:32

Right back at you, Lena:)

På tal om elvisp, någonstans läste vi att någon hade utnämnt Kitchen Aid till världens dyraste elvisp...

http://martenssonskok.blogspot.se

 
Lena

Lena

16 januari 2013 12:41

Världens dyraste "elvisp"! Haha!

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se