Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2012

Att rädda en ugnsform som har fastbränd soja och honung i sig

Av Lena - 26 oktober 2012 23:46

Jag lagade Jens Linders kyckling och det blev så jättegott men resultatet av en marinad med bl.a soja och honung är en fullständigt svartbränd form när du haft den i ugnen ett tag.

Jag jobbade med formen i två dagar. Vill inte använda stålull för det repar formen så den blir ännu svårare att få ren sedan. Gnuggade som en galning med milda medel utan att den blev av med de svarta fälten. *trött*

Sedan kom jag på det! Och herre jösses vad lätt det egentligen är! Ugnsrengöringsmedel!


Spruta ugnsrengöringsmedel på en ugnsform som har svarta beläggningar du inte får bort. Vänta några timmar. Sedan räcker det nästan att du nyser i formen så är allt det fastbrända borta!

Jag lovar!


Trolleri? Ja! Miljövänligt? Nej!


Men - förbannat effektivt!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se