Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012

Livet. Tror det kallas så, det jag (vi alla) genomlever. Eller...? Nu vräker jag ur mig lite .. igen! Och lite om mat.

Av Lena - 16 oktober 2012 01:34

Det vart en märklig sommar. Jag och maken hade planerat hur och vad vi skulle göra när han för första gången hade längre semester än han hade haft på hela tiden sedan vi ens träffades. Vi skulle vara själva och ensamma i Orsa på Orsa Camping och verkligen njuta av livet och varandra.

Nu minsann! Klart man inte ska ha förväntningar.

Klart det blev skitväder.


Vi älskar att campa och varken han eller jag har problem med regn och rusk. Vi kan njuta av att plaska runt. Bara det inte är för kallt. Nu var det kallt. Mycket kalt.

De varma tröjorna räckte inte till. Fast vi hade köpt finaste nya tältet så vart det ingen njutning ändå. Även om tältet höll värmen så blåste det för mycket från alla håll det inte skulle. Tältet var så stort att vi kunde sitta inne med bord och stolar och lyktor utan problem men man vill ju göra annat med. Någon gång. Skit.


Trots allt så har vi genomlidit våra 5 veckors semester och även om det inte blev det vi tänkt så har vi varandra och kan skratta lite över hur det blev.


Matminnena har man ju kvar. Jag vägrar engångsgrill (miljövidrigt på alla sätt) så vi har en liten portabel som funkar utmärkt med både briketter och kol. Där har vi slängt upp både det ena och andra. Mest det ena!


Orsa Camping, där vi brukar husera, är härligt. Bra allt och så långgrunt att det nästan alltid är varmt i vattnet. Fast inte denna gång dårå. Men annars har de allt. Fast en sak stör oss så vi blir mer än irriterade!


Orsa Camping har evenemang och det är ju kul. De fixar med tivoli för barn och underhållning för alla. Hyfsade artister. Problemet då är att de inhägnar allt. Alltså, allt!

Man kan inte gå till campingens restaurang (som ju är självständig) utan att betala inträde. Att gå och ta en öl kostar 250 kr inträde till området först. Området ligger inom campingens område och vi som betalar ett antal hundralappar per dygn bara för att bo på campingen måste dessutom betala 250 kronor för att ta en öl.

Vi hade tänkt att äta där (dyr meny vet jag) men samma ändå. Passera GÅ och böta betala 250 kronor. Tycker man kunde få passera om man visade upp att man betalt campingavgiften. Gissa om vi vände i grinden?


Detta har vi sett i två år så även om sura campinggäster vänder i grinden lär de inte ändra på det.


Sista kvällen, när de stängt tivolit, släppte de ändå in oss som tänkte äta där. Vi kommer in till restaurangen och får ett bord. Restaurangen är byggd så den liknar en skolmatsal Rätt glest mellan borden, inga dukar, inga ljus. Dystert, ekande och kalt. Och kallt. Stora fönsterrutor som ger känslan av en aula.

Vi får menyn med reservation av personalen för allt på den finns inte. Bara tre rätter att välja på eftersom nästan all mat ändå är slut.

I denna kala lokal där restaurangen knappt har mat kvar har de mage att ta nästan 300 för en oxköttbit? Denna köttbit, plus hamburgare och någon fiskrätt hade de att erbjuda.

Vi gick!

Maken gick tyst och jag gick inte tyst! Jag lät! Någon jävla måtta får det väl ändå vara! Personalen såg ursäktande ut när vi gick och tacka fan för det! Inte deras fel. Ja, jag LÄT!


Då gick vi till bowlingrestaurangen McGregor´s. Dyrt där med men där vet man vad man får! Man vet att det är som det är! Klart maken tog en burgare, vad annars. Det tar han alltid om det finns. Jag tog lax (175 spänn) men vad skulle vi? Kan inte direkt klaga på laxen. Även om den var överkokt så ... vad kan man förvänta när den bara kostar 175 kronor?  Eh? Vitvinssåsen smakade inte jättemycket vitvin men det kändes. Hyfsad sälta. Potatisen var lite "skinnig" och grötig i mitten men bra sälta. Varför i h-vete har man så svårt att ta bort kärnorna ur citronen? Ställ någon att klyfta och kärna ur så är det klart på en stund. Sedvanliga grönsakerna som lite isbergssallad, gurka och någon tomat var så klart med på båda våra tallrikar. Ja, du ser ju själv. Punkt.


McGregor´s har för övrigt en mycket trevlig men helt förvirrad personal!

Vi har besökt stället två gånger i sommar. Första gången glömde jag mina solglasögon där. Sådana där större som man sätter på sig över sina vanliga glasögon.

Att jag glömt dem märker jag först när vi kommit hem men då ringer jag dit. En trevlig tjej svarar och jag berättar mitt dilemma. Hon rusar runt med telefonen i näven  och letar på varenda ställe och vrå. De har alltså inte en särskild låda för kvarglömda saker. Bakom ett ölglas på kontoret (säger hon) hittar hon det som hon och jag tror är mina solglasögon som det låter efter min beskrivning. Hon kan inte skicka dem men sätter en lapp på med mitt namn och mitt mobilnummer. Jag har sagt till henne att vi kommer och campar om några veckor.


När vi återkommer efter ett par veckor går vi till baren och frågar efter mina solisar. Tjejen har ingen aning men letar runt. Jag säger att det sitter en lapp på med mitt namn och nummer på. Efter en del letande och bökande kommer hon med ett par solisar som hon visar upp. Lappen som satt på har hon då tagit bort och kastat. Jag tar solisarna och går och tror de är mina för jag minns egentligen inte hur mina såg ut för de var så nya. Vi har bråttom för tjejen vill bli av med oss.

Dagen efter tittar jag närmare och ser att de här är ändå lite snyggare än de jag hade från början.
 Tonfisksallad 


Grillning på G

 


Inte billigt inte med tanke på ....

 


Lax med vitvinssås

 


Makens burgare

  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se