Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 juni 2012

Jäkligt gott fast det är lagat på ICA:s egna sej och det blir dessutom en barnvänlig fiskgryta!

Av Lena - 14 juni 2012 03:16

Fast, ärligt, så är faktiskt ICA:s egna sej toppen! Den frusna alltså. Inga ben och fasta och fina bitar. Vad mer kan man begära? Jo, bra smak har den. OM man tillagar den rätt.


Fiskgryta för 4 personer


1 gul lök, finhackad

smör

vitt vin

1 fiskbuljongtärning

ett par morötter, mycket finskivade

vatten

vispgrädde

lite cayennepeppar

Maizenamjöl

1 förpackning sockerärtor, fixade och halverade

400 g sej (ICA:s egna frusna och tinade och klippta i lagom munsbitar samt saltade)

finklippta örtkryddor (dill, persilja eller ...) efter egen smak


Fräs löken i smör tills den är mjuk och då så klart i en traktörpanna eller vid gryta. Kör i en lagom skvätt vitt vin (1/2 dl) och låt det koka in. Ha i morätterna, buljongtärningen och vatten så det täcker och lite till. Låt morötterna gå nästan mjuka. Pytsa i visprädde så det räcker med sås till din familj (3 - 4 dl?) och låt det hela puttra lite. Putta i en dutt cayennepeppar och ha i lite peppar från kvarnen. Smaka av efter ett tag och ha i Maizena utrört i vatten i spadet så du får en sås med lite krämighet.

Strö över sockerärtorna, blanda runt, och låt de gå med så de mjuknar en aning.

I med fisken.

Koka upp och ställ grytan åt sidan tills potatisen/riset/moset)pastan är redo!

Strö över finhackat kryddgrönt av en sort du älskar. Eller två.

Bon Appétit

 

 

 

 


 
ANNONS
 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

14 juni 2012 06:14

Hej Bloggvännen :) Tack för din avskedskommentar på min numera avsomnade blogg. Den värmde i kalla sommarregnet. Det är med såna cybervänner som du, som det blivit extra roligt att skriva under de här åren.Önskar dig en härlig sommar och ta vara på de där dagarna i livet, som du så fint illustrerat med den vackra bilden. Stor Kram :)

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Lena

Lena

14 juni 2012 11:31

Birgitta: Tänk, jag har inte "hälsat på dig" på så länge och så ser jag att du lägger ner när jag väl tittar till dig. Jag förstår dig! Så många järn i elden, ja då får man sålla. Lycka till med det övriga och varm kram!
(bilden är från en del av Faluån. Vi har den runt husknuten och är otroligt vacker att promenera kring.)

http://www.almamater.se

 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

14 juni 2012 16:49

Förstår att du vill vara ute mycket med de omgivningarna istället för att sitta och surfa ;) Tur vi kan träffas på Facebook också, så vi inte får allt för mycket abstinens. KRAM

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Lena

Lena

15 juni 2012 00:17

Ja Birgitta, det är svårt att ta sig "datortid" och skriva spaltmeter när man bara vill vara ute! Får skaffa mig en bärbar med trådlöst ;)
Som sagt, ses på fb! :)

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se