Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 juni 2012

Korv Stroganoff med godaste såsen!

Av Lena - 14 juni 2012 00:00

Skulle ju gjort matsedlar åt familjen för att underlätta översikt och inköp men ... det blev inte så. Livet kom emellan så inget blev och inget vart. Här kommer dock ett recept på en Stroganoff som blev kanongod. Sätter själv den i kategorin favoriter.


800 g Falukorv av bra sort

2 gula lökar

smör

5 msk tomatpuré

1 - 2 röda paprikor

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

3 dl vatten

1 burk Smetana

1 dl ketchup (Heinz är godast i maten tycker jag)

1 msk Dijonsenap

några stänk Tabasco

nymalen svartpeppar

salt


Strimla paprikan.

Finstrimla korven och bryn den i smör och lägg åt sidan.

Hacka löken och bryn den i smör i en stekgryta. Tillsätt tomatpurén och låt den bryna med under omrörning. Tillsätt korven och paprikan och pudra över mjölet. Rör i allt annat. Låt puttra 15-20 minuter. Smaka av med kryddor. Servera med ris, mos eller annat önskvärt. Jag själv gillar ångkokt broccoli till. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - Måndag 15 sept 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - Torsdag 11 sept 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - Torsdag 11 sept 18:09


Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Av Lena - Torsdag 11 sept 15:56


Så här ser den ut på riktigt i verkliga livet! Den är riktigt god även om jag personligen tycker att laxen är lite för hårt rökt. Lite sågspån över den. Tårtan var inte så kul utan lite "ohemmagjord" och för söt.   Värt pangarna? Absolut!    ...

Av Lena - Tisdag 9 sept 10:00

400 g t.ex. torsk, sej eller annan. Lax funkar. 100 g fänkål 1 gul lök 1 klyfta vitlök olivolja + smör 1/2 dl tomatpuré 1 dl vitt vin (det går faktiskt bra med Winborgs matlagningsvin) 6 dl fiskbuljong 1 burk krossade tomater 2 krm ...

Sök i bloggen

Presentation

Kontakt

Medlem av Pågens brödpanel

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Bloggtoppar

Matbloggstoppen
Bloggpunkten.se

bloglovin
BloggRegistret.se
Topplista
Startblogg.se
Matbloggar.NET
Mat & dryck bloggar
Mat och Dryck

Översätt bloggen

Tillhör

  

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se