Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 juni 2012

Korv Stroganoff med godaste såsen!

Av Lena - 14 juni 2012 00:00

Skulle ju gjort matsedlar åt familjen för att underlätta översikt och inköp men ... det blev inte så. Livet kom emellan så inget blev och inget vart. Här kommer dock ett recept på en Stroganoff som blev kanongod. Sätter själv den i kategorin favoriter.


800 g Falukorv av bra sort

2 gula lökar

smör

5 msk tomatpuré

1 - 2 röda paprikor

2 msk vetemjöl

2 dl vispgrädde

3 dl vatten

1 burk Smetana

1 dl ketchup (Heinz är godast i maten tycker jag)

1 msk Dijonsenap

några stänk Tabasco

nymalen svartpeppar

salt


Strimla paprikan.

Finstrimla korven och bryn den i smör och lägg åt sidan.

Hacka löken och bryn den i smör i en stekgryta. Tillsätt tomatpurén och låt den bryna med under omrörning. Tillsätt korven och paprikan och pudra över mjölet. Rör i allt annat. Låt puttra 15-20 minuter. Smaka av med kryddor. Servera med ris, mos eller annat önskvärt. Jag själv gillar ångkokt broccoli till. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - Lördag 12 april 15:41

Pinfärska ägg är ofta svåra att skala. Vill man ha mer lättskalade ägg till påsk bör man köpa dem redan nu och förvara dem svalt. Ägg håller flera veckor efter bäst-före-datum och de förvaras svalt.   Det stod i Pralin-tidningen. Jag visste det m...

Av Lena - Lördag 12 april 01:23

Lotta Brink var så vänlig att påminna mig om att det är LINSSOPPANS DAG i morgon den 12 april. Jag har så klart lagat till den i dag så vi kan avnjuta den i morgon. Soppar och grytor avnjutes bäst efter en natt i kylen. Tack Lotta, för påminnelse! ...

Av Lena - Tisdag 1 april 23:50


Kornelle heter det. Jag måste sänka de flesta värden som är ondsinta så jag behöver nyttigheter. Man ska ju inte äta mackor då men jag är mackoman så jag blir glad när det finns bröd som är bra. Vet att klippta korn är toppen så det är jag extra nöjd...

Av Lena - Onsdag 19 feb 08:30


Jag har varit en trogen kund hos City Gross i flera år. Mest för deras köttfärs som de maler i butik och packar i butik. Men även för deras svenska kött som styckas i butik och packas i butik. Inga gasade förpackningar där inte. Toppen! Men, att man ...

Av Lena - Lördag 8 feb 14:04


Visst kan du köra matlådor och andra plastbyttor i diskmaskinen. Men om du inte har någon diskmaskin då?   Yes diskmedel är bäst! Ta en, i hett vatten uppblött, kökssvamp, typ Scotch Brite och den gula sidan (den vita eller gröna repar), och...

Sök i bloggen

Presentation

Kontakt

Medlem av Pågens brödpanel

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Bloggtoppar

Matbloggstoppen
Bloggpunkten.se

bloglovin
BloggRegistret.se
Topplista
Startblogg.se
Matbloggar.NET
Mat & dryck bloggar
Mat och Dryck

Översätt bloggen

Tillhör

  

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se