Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 19 maj 2012

Korv ā la Forsell ā la Tom Sjöstedt

Av Lena - 19 maj 2012 09:54

Tom kallar det för Korv Stroganoff men enligt Wikipedia (det enda sanna uppslagsverket;)) så kallas det Korv Forsell

 om det är dill i maträtten. Till och med Flashback har koll!

Nåja, gott var det och lagas fler gånger görs det även om jag då kommer att kalla det för korvgryta. Jag gör ju som jag själv vill och tycker. Jag ändrade ingenting i receptet eftersom jag var nyfiken på smaken och nu ljuger jag! Jag tillsatte inte rivet citronskal eftersom jag ville att maken skulle äta av anrättningen. Ja, jag gillar faktiskt inte heller citrus i kött/korvrätter så ...


Man börjar med:


Toms tomatsås:

 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

500 g krossade tomater

1 tärning kycklingbuljong alt. vegetarisk

2 tsk rödvinsvinäger

3 msk chilisås

salt, svartpeppar

 

Skala, hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan. Häll i krossade tomater, buljongtärning, vinäger och chilisås. Låt sjuda ca 15 minuter. (här lät själva jag såsen gå ca 30 minuter). Smaka av med salt och svartpeppar. Servera varm som kall.

 

Och sedan:


Toms Korv "Stroganoff"

 

600 g Falukorv

1 gul lök

olivolja

1 msk tomatpuré

1 sats tomatsås (se ovan)

1 dl grädde

salt, svartpeppar

4 msk färskriven pepparrot

1 dl hackad dill

ev. rivna skalet av en halv citron

 

Strimla korven och skiva löken. Fräs korv och lök i lite olivolja. Tillsätt tomatpuré mot slutet. Häll i tomatsås och grädde. Koka ihop i 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt pepparrot och dill precis före servering. Om du vill: garnera med rivet citronskal.

 

Jag serverade med potatismos och kokt broccoli. 4 av 5 möjliga blev resultatet. Inget foto taget ... den här gången heller 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se