Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 5 februari 2012

Ett reklaminlägg! För en pizzeria? Skriver jag detta? Minsann! Kors i taket!

Av Lena - 5 februari 2012 14:02

Ta på dig läsglasögonen för nu får du ren fakta i ett nötskal. Mycket fakta! Läs och begrunda:


Jag tycker inte om hämtpizza! Alls! Vet alla som känner mig.
När pizzan väl landar på min tallrik så har osten stelnat. Om den nu landar
alls eftersom väldigt få pizzerior har tillräckligt bra råvaror i köket för att
jag överhuvudtaget ska överväga att stoppa eländet i min mun. Skitskinka och
skitost och skit allt annat! Skitmat! Men ... det finns faktiskt undantag. Två
undantag faktiskt. Hmpfr...


Sveriges bästa pizza

kan du äta hos Mohamed (Ouled-Meriem)  på Moulin Rouge i Nynäshamn. Har du väl smakat på det han lägger på
din tallrik så är du fast och inget annat duger. (Guuud vad jag saknar Nynäshamn ibland! Och mina vänner där!

Och Mohameds pizza.)

Mohamed har inte bara goda pizzor utan även mycket bra annan mat. Han lagar mat med omsorg. Och han har en känsla för kvalité som många krögare saknar. Min sambo är löjligt förtjust i Filé Black & White och det har
Mohamed på sin meny. (Mohamed har haft exakt samma meny i 15 år.)

Men ibland när man beställer B&W kan Mohamed säga: "Jag är ledsen Lena och Daniel men jag kan inte servera er just denna rätten. Köttet jag fick levererat i veckan håller inte måttet för mig, jag är ledsen. Men ni kan få en fin annan köttbit som är så bra."

Och så väntar man tjugo minuter och får en tallrik   med smak av "paradis". Och hans
pommes! .... Och hans underbart vänliga och tillmötesgående uppsyn! ....


Och då till huvudsaken pizzor! Hans pizzor är så goda att vi
nästan gråter. Pizzadegen är en veritabel dröm! Jag som är ganska liten i
maten, särskilt vad det gäller pizza, och äter mitten och lämnar kanterna och
bara orkar en halv, äter hela pizzan där och sitter och njuter av att knapra
kanter på slutet. Visserligen kör han med burkchampinjoner på pizzan men det
blir en petitess i sammanhanget. Och ... jag har fått receptet till hans
pizzadeg! Och svar NEJ! Det delar jag inte ut till någon. Har man lovat så har man!


Sveriges näst bästa
pizza

kan du äta på Pizzeria
Varpan
i Falun! Att den ligger tvärs över vägen från oss så den inte hinner
kallna och osten stelna gör inte ont i en enda tå. De har så goda pizzor att
till och med jag (hämtpizzamotståndaren) faktiskt står ut med att hämta från
dem en gång i kvartalet. Oftare än så skulle jag aldrig kunna äta pizza. Vi
brukar ta deras Kebabpizza med stark sås och vitlökssås till. Den har massor
med fräsch sallad (isberg, tomat, gurka, rödlök, jalapeño) på sig.

Och deras servicekänsla!

Min dotter beställde sallad där i julas. Dagen före allt när
man inte hann laga mat. De glömde skicka med brödet till salladen så vi ringde
och sa det. Dottern hämtar sitt bröd och får en 1,5-liters Cola som ursäkt.
Vaba! De e fint de!


Och nu kommer jag till det som gjorde att jag beslutade mig
för att skriva det här i bloggen.

Vi är alla svaga för bra service från dem vi köper produkter
och tjänster från. Och har svårt att sova när vi blir dåligt behandlade av
personalen i vår närbutik för det tär på en. Att känna sig bra bemött eller
illa bemött gör skillnaden. Ring din pizzeria och beställ och vänta "tio
minota" för att hämta den.


Jag ringde Varpan och sa; "jag vill beställa två kebabpizzor med stark sås och vitlökssås.
Jag skulle vilja ha salladen bredvid. Det är nästan - 20 ute så vi måste värma
pizzan i ugnen när vi fått hem den. Vi vill hämta den om 20 minuter. Tack!"

Sambons son går och hämtar pizzorna undertiden vi städar
klart.  När maten landar i hemmet så blir
vi förundrade. Salladen är lagd i en rejäl frigolitlåda och det är mycket
fräscht och rikligt men det var ingen överraskning. Vad vi blev så glatt
överraskade av är att pizzorna är just lagom gräddade för att bli perfekta av
en stund till i ugnen. Och, och här blir vi extra glada, pizzorna är lagda på
en stor bit aluminiumfolie så de är lätta att dra från kartong till ugn. Nöjd,
skitnöjd, helnöjd och självklart en återkommande kund. Undrar om jag inte ska
ringa och tacka? De hade verkligen bemödats sig om att deras mat skulle bli riktigt
bra när vi gjort det vi sa att vi skulle.


Och nu har sambon korrekturläst texten och säger att det låter ok. Är ledsen över de taskiga radbrytningarna men kan inget göra. Just nu ligger inte "Bloggplatsen" på min favoritlista :(


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda Johansson

6 februari 2012 09:20

Jag önskar att jag bodde i närheten av någon av dessa pizzerior!
Jag älskar pizza, särskilt med gyros (fläskkebab) och skinka, men kan inte äta det så ofta längre och äter bara 1/3 pizza under ett antal timmar...
Men problemet är att Oskarshamn måste ha Sveriges äckligaste pizzor, med alldeles för dåliga råvaror. Inte ens pizzadegen är god, hur misslyckas man med det?! Så nu har jag tröttnat! Ingen mer köpt pizza.
När jag gör själv så kryddar jag annorlunda och har andra ingredienser, aldrig lika gott. Dessutom så blir min mage sur på mig, men köpt pizza går bra av ngn anledning? Hmm...

 
Trollpackan

Trollpackan

6 februari 2012 20:20

Hämtpizza är ju inte någon av mina favvosar heller kan jag tala om, men här på trakten så har vi en lokal pizzeria som gör hyfsade pizzor. De har färska champinjoner, lufttorkad skinka och handskalade räkor på sina pizzor.

Annars så är ju min egna hemgjorda pizza favoriten, tycker både jag och andra här hemma;) Har receptet ute på bloggen, för jag bjöd på det igår när Maken fyllde år;)

ha en tippentoppen kväll!

http://www.trollpackan.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

6 februari 2012 21:44

Linda Johansson: Flytt hit då! ;)
Tråkigt med dina pizzerior men jag förstår problemet. Det finns faktiskt knappt några pizzerior där man tycket det är gott att äta. 1/3 är vad jag klarar så nu är vi två om det. Prova min tomatsås på din egenlagade. Den är faktiskt kanon! Receptet finns ju här :)

Trollpackan: Dina pizzeria verkar vara i paritet med vår och då får man vara tacksam. Annars är det bedrövligt vad de försöker lura på oss av skitmat. Ska kolla ditt pizzarecept sen!

Har tipptoppen själv söta vän!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se