Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 4 februari 2012

Sallad för den ovetande eller hur man får både vuxna och barn att äta det de inte tycker om

Av Lena - 4 februari 2012 19:09

Min sambo är inte förtjust i rå stjälkselleri i sallad.
Eller inte rå i något alls för den delen. Bara i en perfekt Bloody Mary som
rörelseorgan om han slipper tugga i sig stjälkeländet. Själva Bloddyn försvinner däremot ner i gapet på ett nafs men stjälken består.

Fast -  det är ju så bannat nyttigt med stjälkselleri så jag vill införliva det i maten även i rått tillstånd. Har använt det i matlagningen i många år, fräst ihop med lök, men då smakar det inte selleri på det sättet.

Sambons son gillar inte rå lök i sallad. Vad f gör man? Jo! ....


Jag vill ju inte tvinga någon att äta det han (hon, den,
det) inte tycker om men ... man kan ju göra varianter och fixa genvägar och
omvägar.


Då tänker man till lite och marinerar!


Jag gör sambons favoritsalladsdressing



Ingredienser till salladen:

Rosta en dryg halvdeciliter solroskärnor först


1 skalad och tunt strimlad selleristjälk

1 skivad rödlök

en bit gurka, halverad och skivad

några tomater, delade på sätt man vill

1 sköljd, urkärnad (ta bort allt vitt också) delad och strimlad röd paprika

1 näve bladpersilja som strimlats

några dl sköljd isbergssallad som delas på ditt vis. Mitt
vis är att söndra salladen med fingrarna till småbitar. Eller ibland, strimla
den i väldigt tunna bitar med en hypervass kniv.


En timme före ätandet:

Tag en stor salladsskål och lägg selleritärningarna i där.
Ös över några matskedar dressing. Blanda runt så att all selleri är dränkt i
dressing. Låt stå ett tag.

Lägg i rödlöksringarna och blanda runt så de blir dressade
ordentligt. Låt stå ett tag.

Ha i gurkan, tomaterna och paprikan och blanda runt.

Strax före servering rör du runt allt och lägger i persilja
och isbergssallad och rör runt.

Servera med dressingen så varje ätare kan bestämma själv hur det ska va!


Nu smakar sellerin av salladsdressingen och rödlöken är mild och alla äter med glad min och fattar inget!


Vad sa salladssåsen när du öppnade kylskåpsdörren?

Close the door, I'm dressing!


 

 
ANNONS
 
Fröken Dill

Fröken Dill

6 februari 2012 13:03

Listigt, listigt!

http://www.frkdill.blogspot.com

 
Lena

Lena

6 februari 2012 22:13

Fröken Dill: Även om jag aldrig kan ljuga så kan jag luras vad det gäller vissa saker ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se