Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 8 juli 2011

Ryktet om min död är betydligt överdrivet!

Av Lena - 8 juli 2011 02:24

Har jag lagt ner? Nä, så klart jag inte har! Jag har bara haft fullt upp med att leva.

Errare humanum est, ignoscere divinum!


Efter flytten till döden (Falun) för tre år sedan och lägenheten Gud glömde och dit solen aldrig nådde så flyttade vi (som jag sagt förut) till livet och en lägenhet där solen (alltid) lyser och där man lever upp! ”Svenska hjärtan” kan slänga sig i väggen för HÄR klipper man inte med gräsklippare på nyårsafton utan här skottar man ogräs med snöskyffel hela sommaren! Japp!


Hinner inte sätta mig för att blogga förrän grannen Lotta skickar ett sms; ”Röka?”. Springer fortare än blixten ut till hennes altan så klart! Eller så springer hon till min altan och så surrar vi! Har inte haft en kotte (mer än sambon) i min närhet att surra med på tre (3) år (förutom kassörskan på ICA). Jag har visserligen en grav form av social fobi men det finns måtta på att ”njuta” av ensamheten. Jag har de sista åren snarare lidit av social torka!

Carpe Diem (fånga dagen) som varit mitt ledord i livet slutade att fungera för ett par år sedan (flytten till Falun) men nu Carpe Diamar jag mest hela tiden! Vad ska jag säga? Jag lever!


Jag har en uteplats som är rätt hyfsat stor och jag odlar så mycket jag förmår. Tomater så klart, men även plocksallad, dill, persilja, gräslök, timjan, basilika, rosmarin, salvia, lagerblad, mynta, citronmeliss och annat. Och blommor! Petunia, lobelia, penséer, pelargoner, lavendel och sambons älskade humle. Vi har smultronplantor och jordgubbsland. Vi har en stor och vacker schersminbuske samt en katt. Ja, katten är inte vår utan grannen Lottas men den älskar oss och vi älskar den!


Vi har flera grannar runt oss att umgås med och vi har Bojsen Beach som finns på FB.


Det med sambons Humle är en historia för sig!

Han bodde nära Falu-ån (kommer inte ihåg vad det heter där) i ett litet hus som hade en Humle. Han blev tydligen väldigt kär i den där Humlen för han tog en planta med sig till nästa ställe han flyttade till. Och därefter tog han plantan med sig till nästa ställe han skulle bo på.

Sedan skulle han flytta till ett ställe där han inte kunde plantera Humlen så han tog med sig plantan hem till sin mamma. Hon satte den i jorden vid gaveln på huset.


Sedermera flyttade han ihop med mig och ytterligare sedermera så flyttade vi till Falun till ett ställe där man kunde plantera en Humle. Förra stället som Gud glömde. Där växte den visserligen med dog på vintern eftersom den var tvungen att bo i en hink.

Nu har samma planta blivit ”jordad” i ett hörn på vår uteplats och den trivs så det knakar i uteplats-taket.


Kul i det hela är att när sambons son (11 år) kom till oss i förra veckan så säger inte sambon; titta på alla tomatplantor, kolla smultronen, kolla alla mogna jordgubbar som väntar på dig. Nej, han säger ordagrant; ”Titta Klas, så hög Humlen har blivit”. Ööhh! Gulle!

(Har fler gulliga historier att berätta om sambons Humle men det kommer sen) *flinar*


PS: Förlåt ni fina som har följt min blogg och vars bloggar jag följt men som jag nu ”verkat” glömma. Jag har inte glömt utan jag har gömt er i mitt hjärta för att ta fram vid senare tillfälle!

Och du Linda Johansson som inte har någon egen blogg men bott här ändå, dig glömmer jag ändå aldrig!

Kram till er alla!


Nu åter till verkligheten och varför jag satte mig här!

Vårt liv under juni månad vill du väl se? Annars; BLUNDA!


Resumé alltså AD Juni 2011 och allt text hänvisar till bilden under:


På vår väg till Orsa Camping som vi älskar men man inte ska campa på för tidigt på säsongen för alla toaletter är låsta utan att tjejerna i repan säger det. En historia för sig som kommer inom kort. Sambon spänner sig - eeh- cyklarna ...

 

Åsså bidde de kö å vi som skulle hinna till Systemet för att köpa ett par öl .... Hur ska de gå nu då???? Ska vi vända? För att campa en hel helg utan någe gött att dricka e inte vad vi tänkt! Sambon ville haft flera öl och jag några och en flaska vin!

 

Vi hann!

 

Tältet uppe!

 

Mat? Nja ...

 

Utsikten på kvällen bevisar varför man gör det man gör! Kolla bara!!!!!

  


Hemma igen! Det växet tack vare grannen Lotta som har vattnat! Förra åter hade vi torka på alla sätt!


Nu gråter jag! Sambon, som är "placerad" på Trafikverket i Borlänge, har frågat runt där bland personalen vart liljekonvaljer växer. Han vet att det är min födelsedagsblomma. Trots att han då hade ett halvt ryggskott så plockar han dessa till mig! Bästa födelsedagspresenten någonsin! Älskade och åter älskade! PUSS!!!!

Och ett stort tack till berörd personal på Trafikverket i Borlänge ;)

    


Änglatrumpeterna vaktar hos oss!!!! JA! Vi SKAAAA måla staketet!

 
Jag lagar faktiskt mat fortfarande!

 

Och det blir gott när det blir klart!

 

Fick besök i köket av en ekorrunge som var livrädd

 

Han/hon ville nog läsa Laga Lätt eller Allt om Mat?

 

Så söt! Två röda sekunder senare var den borta men jösses vilket celebert besök!


Tumbling Tom Red!

    


Behöverjag säga något? Utgiven inför Sweden Rock och innehåller en "hyfsat" bra Cabernat Sauvignon i plastflaska! Gillar tanken :) Men så är jag också en stolt mamma till en "rockers" som pluggar till ekonom i Umeå! Punt!

 

Boule! Bojsen Beach!


  Bojsen!


Aj! Cykla omkull!

    


Utsikt på samma ställe!

 

Hemburgare medhål i mitten enligt Lisa Förare ...

Funkar :)

 

Vi har en igelkott som bor under vår altan. Jag har alltid ett fat friskt vatten ståendes åt honom/henne. Denna bild togs 02.30 på natten och jag gick fram och klappade ryggen på det lilla livet :)

 

Man skivar champinjoner i äggskivaren!

 

Uppsättning av amplar. Jaja, vi SKA måla staketet!

 

Tomater å så

 

En frukost/lunch behöver inte vara vacker?

 

Hemska färger på väggarna!

 

Det blir fint sen!

 

Nu blommar det i ...

(Ja, vi SKA måla staketet!)


Bästa pizzan i stan finns tydligen på ett hak nära oss? Pizza Varpan?

    


Jodå, visst laga jag mat! Nu blir det köttbullar!

 

Med tillbehör!

 

I vackert väder!


Å sen fiskar vi!    

Eller ... vissa fiskar ... ?

 

Vår gamla gick sönder åsså hittar vi en "kanonis" på "Ta till vara" för 150

 

Midsommar hos svärisarna

 

Mmmmuuums! Å nubbe me :)

 

Tunnan på G! Tänt vare här!

 

Men vi grillar emellan!

 

Muuums!


Svärfar har fångats me håven!

    


Hemma har vi ändå en Schersmin att glädjas åt

 

Tänd ett ljus och låt det brinna och lått alla bekymmer försvinna. Det är mörkt nu men ... det blir ... Ballerina nu?

 

Tumbling Tom Red säger jag bara!

 

Grannen Lottas katt är världens bästa!


Eller huuuur!

    

Ja! Sambon målar staketet!

Staketet var vitt(sen) Fattaru? *flin*


Mat igen? Nu blev det pytt igen! Festrest blir restfest!

    


Åsså en det kul igen på Bojsen Beach!

 Vicket liv?

HA!

Det härliga!


 

 
ANNONS
 
Susie i köket

Susie i köket

8 juli 2011 09:23

Välkommen tillbaka till blogglivet. Du har varit saknad!

http://susie-i-koket.blogspot.com

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

8 juli 2011 10:30

Sweet!!! Så skönt att du har fått det så bra, det är ju så livet ska levas - med njutning, eller hur? Och det verkar du ha gjort nu, med råge.
Väntar spänt på fler gulliga humlehistorier, vad kan det vara...
Men aj, inga fler blodbilder önskas, inte utan förvarning iaf...

Ha det fortsatt gott,
M

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Ingen bild

Linda Johansson

8 juli 2011 11:04

Så kul att du har och har haft en bra sommar! :)
När jag ser din uteplats så vet jag att du förstår varför jag sörjer mina lavendelbuskar och min syster sörjer sina tomatplantor och andra blommor. Grönsaker har vi gett upp eftersom det blev så fruktansvärt mycket bladlöss (och inga nyckelpigor!) Men lika bra det eftersom vi nu ska flytta... Gud, vad deprimerande den här sommaren blev...

 
Lena

Lena

8 juli 2011 11:23

Jag som trodde jag var bortglömd? Här hinner man knappt klicka på skicka-knappen förrän det kommer fina kommentarer! Tack!

Susie i köket: Mig blir man inte av med så lätt! ;)

Mårtenssons: Jätte är förnamnet och bra är efternamnet! Hääärligt! Men allt är inte guld som glimmar. Att flytta och byta liv är tufft. Det tar ett bra tag att hämta andan. Kram till er två!

Linda: Ja du! Vad säger man? Att jag förstår hjälper ju inte ...
Stor lycka till-kram!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Avataria

8 juli 2011 16:03

Hejdu! Äntligen är du här igen! Ibland måste man liksom leva lite mer aktivt, framlänges! Det gör jag också emellanåt. Ser så mysigt ut när jag kollar på era bilder :)

 
Ingen bild

eva

8 juli 2011 19:41

Jag tycker jättemycket om din blogg och blir glad varje gång du skrivit när jag kollar in här.Vad roligt ni verkar ha det i sommar o kul att du trivs med grannarna.Och livet!

 
Kryddburken

Kryddburken

9 juli 2011 00:27

OJ, va många härliga, underbara bilder och texten gör mig sååå glad! Att du mår bra, är glad och lever! <3 Saknat dig massor... Leva livet e inte så tokigt, och det märks att ni har himla kul där i kvarter ni bor! Massa sommar-kramar från mig!

http://kryddburken.se

 
Birgitta Höglund\\\'s Mat

Birgitta Höglund\\\'s Mat

9 juli 2011 21:05

Vilket härligt långt livstecken, så fint att se dig i bloggform igen ;)
Fina bilder också av ert njutbara liv, bara att gratulera till så bra boplats m trevliga grannar att vänskapa med. Kramar från Jämtland

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Emmy

Emmy

10 juli 2011 11:24

Hurra ni lever! Jo, jag hade börjat undra ;-) Men det är ju helt underbart att livet kom emellan! Vilket kvalitetsinlägg. Nu är du förlåten. Stor kram.

http://remsansbistro.blogspot.com

 
Moma

Moma

10 juli 2011 11:49

-Huuuurrra, du leever!! Innerst inne så visste jag väl det, men jag kunde inte låta bli att oroa mig en smula ändå.

Det känns ju härligt att se att du levt det vilda livet där borta där solen skiner jämt (här regnar det nu)medan en annan mest har oroat sig!Närå, skämt å sidor- glad att se att du är i livet!

Löööv ya!!

http://www.momaskitchen.se

 
Lena

Lena

11 juli 2011 00:46

Avataria: Ja, att leva livet baklänges e lite knepigt:) Vi har det mysigare än mysigast! Kram

eva: Tack! Vad glad jag blir när du säger så :)
Livet blir ofta vad man gör det till men det är inte alltid man kan påverka. Nu råkade jag få till det och mår så bra av det!

Kryddburken: Ja, du kära Linda, här är härligt! Jag skrattar varje dag! Alltså, verkligen skrattar högt och gott! DET är njut det! Sommar-kramar tillbaka!

Birgitta: Formen ja.. Bloggformen svackar väl lite men midjeformen växer! Livet, när det är som bäst, brukar ju öka omfånget och glädjen :)Jättekram!

Emmy: Tänk att du inte glömt mig? Blir glad! Ja, livet måste ju levas och när det är som bäst så lever man lite extra! Stor kram tebax!

Moma: Lööööv! Vilda livet? Nja ... Det var väl en underdrift. Här blir man helgalen! Eller, försöker iaf! Du ska roa dig för att oroa är inte bra.
Och ja, jag skiner ikapp me solen :D

http://almamater.bloggplatsen.se

 
charlotta

charlotta

16 juli 2011 23:47

Du, det låter som att du har det alldeles, alldeles underbart! Fortsätt med det :=) Och fy fabian vad härlig den där badtunnan såg ut. Jösses.

http://www.matrepubliken.se

 
lechef

lechef

28 juli 2011 15:03

Hej! Jag har just lagt upp sidan Receptplatsen.se och letar lite matintresserade att hjälpa fylla på med recept osv. Länkar gärna till din blogg från sidan eller lägger till en artikel om du vill skriva en.

Receptplatsen.se kommer även ha en iPhone och Android app för att organisera sina recept, kokböcker och matsedlar.

Mvh,
LeChef@mygourmetrecipes.com

http://www.receptplatsen.se

 
Lena

Lena

1 augusti 2011 00:30

carlotta: Jo, det har varit bra som tusan :)

lechef: återkommer i ärendet. Tack!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
ina

ina

1 augusti 2011 18:39

Hei
Ina (fra www.kjoekkentjeneste.blogspot.com) og Ina (fra www.matpaabordet.com) har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.com.
Bloggen startet vi for noen uker siden og vi har hittil samlet over 100 norske bloggere som blogger om mat. Nå ønsker vi også å samle svenske og danske matbloggere.
Det hadde vært veldig hyggelig om du kunne tenke deg å være med. Send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen så legger vi til bloggen din!
Hilsen
2xIna

http://www.matbloggsentralen.blogspot.com

 
Fröken Dill

Fröken Dill

3 augusti 2011 07:37

Låter som prima liv! Vilken härligt humle-historia.
Tycker fröken Dill

http://www.frkdill.blogspot.com

 
Lena

Lena

7 augusti 2011 12:11

Ina: återkommer i frågan, tack!

Fröken Dill: Prima var ordet! :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Torbjörn S. Peterson

Torbjörn S. Peterson

14 augusti 2011 22:21

Hej, härlig blogg. Kolla gärna in min blogg den handlar om politik. :)

http://www.farbrorbla.bloggplatsen.se

 
Jessica

Jessica

17 augusti 2011 19:16

Vilken härlig blogg du har - hit måste jag återkomma! Verkar hända massa kul ju! =)

http://jesson.bloggplatsen.se

 
tina

tina

23 augusti 2011 12:10

Härligt, välkommen tillbaka till livet :-D

http://www.pickipicki.se

 
studeravidare.se

studeravidare.se

24 augusti 2011 15:43


Hej. Idag drar vi igång en tävling på studeravidare.se. Vill du också vara med och tävla? Du behöver bara nämna oss i ett blogginlägg och har då chansen att vinna

Nya MacBook Air. Infomation om tävlingen finns under www.studeravidare.se/bloggtavling.
MVH Studeravidare gänget

http://www.studeravidare.se

 
Louise

Louise

2 september 2011 00:25

Hur hittade du just din stil?
Var med och kommentera och ge just ditt tips i jakten på att hitta sin egen stil!

http://lowicejournal.blogg.se

 
Moma

Moma

3 september 2011 20:32

I miss YOOOOU! Läste just det här och kom så klart att tänka på gamla goa tider: http://momaskitchen.se/2010/05/26/min-matsyster/
Lööv

http://www.momaskitchen.se

 
Ingen bild

Filifjonkan

8 september 2011 13:56

Hej Alma. Grattis på namnsdagen fniss...så du pausar med. Åh så mysigt du lagt ut tag vara på dig så jag så småningom kan få mig goda kakor tillfaxade Tidig höstkram! Filifjonkan som pausar

 
Ingen bild

dsorfi

9 september 2011 00:06

Åh så fint ni bor,jag unnar er verkligen all denna lycka som du har nu.
Det var roligt att få se så många fina bilder.
Full rulle här också så det blir inte så mycket dator nu.
Kram Eva

 
Trollpackan kvastar in och kollar läget!

Trollpackan kvastar in och kollar läget!

9 september 2011 21:25

Men hallå?!*otålig* Är du där? Har varit in flera gånger, men det senadste inlägget är ju från 8/7...hela tiden.
Kramen

http://www.trollpackan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

alexandralindqvist.bloggplatsen.se

28 september 2011 14:45

Gå in på min blogg och rösta på mig och lämna en kommentar. Alla som röstar får en länk på min blogg som tack.

 
Ida

Ida

6 oktober 2011 22:06

Jätte fin blogg ! kommer säkert följa denna blogg , gå gärna in på min och kolla , kommentera oxå gärna , sköt om dig :) www.idaenglund.bloggplatsen.se

http://www.idaenglund.bloggplatsen.se

 
Ida

Ida

8 oktober 2011 14:23

va bra att du har de bra , jag själv hare sådär men så har jag alltid haft det men kolla gärna in min blogg och fall du vet nån god dessert lr mat så vill jag gärna veta , ha det så bra kolla gärna in min blogg www.idaenglund.bloggplatsen.se

http://www.idaenglund.bloggplatsen.se

 
Felix

Felix

15 oktober 2011 16:49

Kolla in Sveriges nya Apple-blogg. Vi håller koll på allt i Apple-världen åt dig! Rykten, nyheter guider för/om iPhone, iPad, Mac-datorer och mycket mer!

http://macword.bloggplatsen.se/

http://macword.bloggplatsen.se

 
Jinni

Jinni

21 oktober 2011 18:54

Hej, jag håller verkligen varenda tumme jag har (2) för att få vara med och vinna den här coola tävlingen som Fjällräven har. Jag har till och med gjort en knäpp video.
Jag behöver DIN hjälp att uppfylla min dröm.
Snälla rösta på mig:
http://www.fjallraven.se/friluftsliv/polar/tavling/tavlingsbidrag/bidrag/?uid=707

Alla som röstar på mig och ber sina läsare göra detsamma får en länkning med en bild från er blogg på min blogg!
www.smalochsnygg.se Maila mig isåfall! <3

Massor med kramar Jinni

http://www.smalochsnygg.se

 
Lena

Lena

27 oktober 2011 15:40

Tack alla!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se