Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 3 juni 2011

Smaktest: Kiviks Sommarvin

Av Lena - 3 juni 2011 10:00

Provar gärna nya smaker och Kiviks Sommarvin var inget undantag!

När det kom på posten så la jag det i kylen för att sedan vara noga med att temperera det till 12-14 grader som aperitif. På systembolagets sida står det ”Serveras vid 8 grader som sällskapsdryck”. Vi drack det vid 12 grader.


Det första som slår näsan är en doft av fläder.  Senare, i smaken, kommer rabarber och krusbär. Inget för oss som har svårt för sötare smaker.


Systembolaget säger!


De säger själva:

Kiviks Sommarvin Rabarber Fläder Krusbär är ett halvtorrt fruktvin med en frisk doft av sommarfrukt. Passar utmärkt till en syrlig sommardessert eller som aperitif att avnjutas väl kyld.”

 

Vi säger gott och friskt men lite för sött för oss som inte gillar sött.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se