Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

Kassler + potatis + paprika + lök + grädde = sant

Av Lena - 28 februari 2011 00:08

Det är löjligt enkelt och så himla gott!


Man tar så mycket av varje som man vill. Man strimlar allt. Man har potatis överst och underst i den smorda formen. Grädda tills det är klart. Strö då över ost och ströbröd och grädda lite till. Ät med en sallad.


Alltså:

mjölig potatis

kassler

gul lök

purjolök

vitlök

grön paprika

salt

nymalen svartpeppar

grädde

ost

ströbröd


Detta var vår söndagsmiddag och jag längtar tills i morgon för då får jag rester av detta till lunch!


Trevlig vecka!


  

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda Johansson

28 februari 2011 10:27

Jättegott med kasslergratäng! Jag brukar göra något liknande, men med pasta, champinjoner, paprika, lök, kassler och sås på creme fraiche. Jag älskar smält, knaprig ost, använder nästan bara Herrgårdsost.

 
@Spisat

@Spisat

28 februari 2011 12:09

"Strö då över ost och ströbröd.." Intressant - så har jag aldrig tänkt, ska provas :)

http://spisat.se

 
Lena

Lena

1 mars 2011 10:05

Linda: Man kan blanda mycket gott i en gratängform!

Spisat: Det blir extra smak och krisp! Mums!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se