Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 4 februari 2011

Gott bröd som passar till soppa

Av Lena - 4 februari 2011 23:42

Detta bröd är gott som jag brukar baka det med frön å olika mjöl å så men just denna gång bakade jag det för att passa till löksoppan. Jag bakade halv sats med mindre avlånga bitar och la en handduk över efteråt så skorpan skulle bli mjuk.


Ingredienser:


12,5 g jäst ( ¼ paket, dela jästpaketet i ett kryss)

1 knapp tsk salt

½ msk honung

2 dl vatten

1 dl mjölk

6 dl vetemjöl

½ dl vetegroddar


Gör så här:


Mät upp mjölet och vetegroddarna.

Blanda jäst, salt och honung i en bunke samtidigt som du värmer vätskan till 37°.

Rör samman vätskan med jästen och häv i mjölet. Rör om.

Täck bunken med plast och låt jäsa ca 1 timma.

Klä en plåt med bakplåtspapper, gärna flergångs (ugnsduk).

Strö valfritt grovt mjöl över någon yta, diskbänk eller bakbord eller skärbräda, och häll ut degen där.

Dela degen i två delar, forma till avlånga bitar och lägg på plåten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Lyft bröden och knacka i botten så de låter ihåliga.

Lägg dem på galler och täck med handduk. Klart!


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se