Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 28 januari 2011

Persiljesås till kokt fisk

Av Lena - 28 januari 2011 12:16

Vi brukar äta fisk med äggsås ibland men det är trevligt med variation så det blev kokt torsk med persiljesås till middag. Mycket gott! Extra god blev såsen eftersom jag hade lite fiskspad i frysen sedan jag kokade torsk sist men det går ju även med köpebuljong.


Persiljesås - 3 pers


2 msk smör

2 msk vetemjöl

2 dl fiskbuljong

2-3 gräddmjölk eller mjölk

nymalen vitpeppar

ev en skvätt vitt matlagningsvin

ev salt

½ dl finhackad persilja


Gör så här:

Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med vätskan, lite i taget under omrörning, tills du tycker såsen är lagom tjock. Mal i lite vitpeppar och häll ev i en skvätt vitt vin.

Låt såsen sjuda på svag värme ca 10 minuter. Smaka av om det behövs salt och kanske mer vitpeppar. Rör i persiljan just före du serverar.


Koka torsken i ugnen:

Ugn 200°

Smörj en form och lägg i torskfiléerna. Salta och lägg en klick smör på varje. Täck med folie och ställ in i mitten av ugnen och baka ca 15-20 minuter, beroende på hur tjocka bitarna är. Tempen ska bli ca 55°. Termometer i tjockaste biten är inte så tokigt. Tänk på att fisken ”kokar” en stund efter du tagit den ur ugnen så ta ut den lite före den är klar.


Torsk (Gadus morhua) Klicka på bilden för att läsa beståndsstatus.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - Lördag 12 april 15:41

Pinfärska ägg är ofta svåra att skala. Vill man ha mer lättskalade ägg till påsk bör man köpa dem redan nu och förvara dem svalt. Ägg håller flera veckor efter bäst-före-datum och de förvaras svalt.   Det stod i Pralin-tidningen. Jag visste det m...

Av Lena - Lördag 12 april 01:23

Lotta Brink var så vänlig att påminna mig om att det är LINSSOPPANS DAG i morgon den 12 april. Jag har så klart lagat till den i dag så vi kan avnjuta den i morgon. Soppar och grytor avnjutes bäst efter en natt i kylen. Tack Lotta, för påminnelse! ...

Av Lena - Tisdag 1 april 23:50


Kornelle heter det. Jag måste sänka de flesta värden som är ondsinta så jag behöver nyttigheter. Man ska ju inte äta mackor då men jag är mackoman så jag blir glad när det finns bröd som är bra. Vet att klippta korn är toppen så det är jag extra nöjd...

Av Lena - Onsdag 19 feb 08:30


Jag har varit en trogen kund hos City Gross i flera år. Mest för deras köttfärs som de maler i butik och packar i butik. Men även för deras svenska kött som styckas i butik och packas i butik. Inga gasade förpackningar där inte. Toppen! Men, att man ...

Av Lena - Lördag 8 feb 14:04


Visst kan du köra matlådor och andra plastbyttor i diskmaskinen. Men om du inte har någon diskmaskin då?   Yes diskmedel är bäst! Ta en, i hett vatten uppblött, kökssvamp, typ Scotch Brite och den gula sidan (den vita eller gröna repar), och...

Sök i bloggen

Presentation

Kontakt

Medlem av Pågens brödpanel

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Bloggtoppar

Matbloggstoppen
Bloggpunkten.se

bloglovin
BloggRegistret.se
Topplista
Startblogg.se
Matbloggar.NET
Mat & dryck bloggar
Mat och Dryck

Översätt bloggen

Tillhör

  

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se