Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 21 januari 2011

Hemburgare med sedvanliga tillbehör

Av Lena - 21 januari 2011 14:41

Hemgjorda hamburgare heter hemburgare för det har Spisat sagt!


Det blev med bröd, grönsaker, kondiment (senap, ketchup å sånt) samt en dressing jag hittade på nätet. Den var riktigt god, smakade som den Amerikanska som man köper på tub. Jag brukar inte ha dressing på min burgare annars men är den hemgjord så ...

Jag gjorde mig omaket att leta upp den speciella gurkan som skulle till.


Hamburgerdressing


1,2 dl majonnäs

1 msk ketchup

1 msk senap, jag tog Slotts vanliga

4 skivor inlagd gurka med dill, se bild

¼ tsk paprikapulver

¼ tsk vitlökspulver

en nypa cayennepeppar


Kör allt med en mixerstav, kortare tid om du vill ha lite tugg från gurkan kvar. Klart!


Jag vägde upp nötfärs i 150-gramsklumpar och plattade till med hjälp av två glasassietter. Inga kryddor i färsen utan rejält med salt och nymalen peppar på båda sidorna just när jag stekte dem. Alltså, inga bindemedel heller utan bara 100 % nötfärs rakt av.


Ingen innovativ måltid men sambons son var väldigt nöjd och det var målet!


   Primitiv press!


Gurkburk 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se