Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 13 november 2010

Stuva burkchampinjoner punkt nu

Av Lena - 13 november 2010 18:22

Vi ska ha varma mackor med stuvade burkchampinjoner och DET GÅR FAKTISKT ATT ÄTA!

Om man gör rätt! Lägg gärna härligheten på bröd med fibrer!


Öppna burken, burkarna, och häll svampen i en sil och låt dem rinna av länge.


Champinjonstuvning gjord på burkchampinjoner


För: 2 personer eller 8 mackor

Tid: lång (med avrinning och allt)


To buy:

1 stor och 1 liten burk konserverade champinjoner

50 g smör

¾ dl vetemjöl

3 dl gräddmjölk

salt

peppar

¾ msk viltfond med kantarellsmak


To do:

Bryn svampen länge (30 minuter) i smör. Pudra över mjöl och rör om. Ha i gräddmjölken lite i sänder. Salta och peppra. Hit är det bra. Ha i fonden, smaka av och släng skiten i toastolen! Hu!


Vi fick ha rökt korv, tomater och bra ost på


  

 
ANNONS
 
Moma

Moma

13 november 2010 23:35

Det var alltså fonden som sabbade hela anrättningen då och inte champinjonerna på burk?
Lööv

http://www.momaskitchen.wordpress.com

 
Lena

Lena

13 november 2010 23:37

Moma: Fonden sabbade allt! Det var gott före!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Karin W.

Karin W.

13 november 2010 23:59

Men käraste Lena! Ge mig adressen så ska jag genast skicka torkad Karljohan-svamp till dig. Du har slut på egenplockad svamp, eller hur?

http://favoritrecept.blogspot.com

 
Lena

Lena

14 november 2010 00:24

Karin: Gulle du! Men, jag använde burkad champinjon för att man kan. Har gott om torkad trattkantarell. Fast torkad Karljohan. Ojojoj! Jag älskar Karljohan! Fick mackor hos mamma med smörstekt kj och det var så gott!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Annelie

Annelie

14 november 2010 07:12

Tänk förr vad man ätit burkchampinjoner och just stuvade på varm macka med ost över, men det var så länge sedan att jag inte minns hur det smakade.

http://sandberg2singapore.blogg.se

 
@Spisat

@Spisat

14 november 2010 09:40

*Ler* ;)

http://spisat.se

 
Lena

Lena

14 november 2010 11:05

Annelie: Ja, visst har man klämt i sig ett antal sådana mackor! Och vanligtvis är de rätt goda. Man får fram svampsmaken av att bryna dem länge i smör. Ha bara inte i viltfond! :) Trevligt att du tittade in hos mig och satte ett avtryck i kommentarsrutan!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

14 november 2010 11:07

Spisat: Det gjorde inte jag igår :(
Aldrig förr har jag behövt kasta en hel stuvning. Suck!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

15 november 2010 11:21

hahhaha lena lena sånt recept,,skrattar så tårarna rinner..släng skiten i toastolen hahah,,,h´ja den var bra raderar receptet direkt då. Tur du har provat. Ha det bra nu

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

15 november 2010 16:29

Filifjonkan: Det brukar bli bra om man inte har i saker man inte ska ha i :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se