Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 12 november 2010

Tomatsallad som är enklast och bäst

Av Lena - 12 november 2010 23:45

Du behöver tomater med bra smak! Helst svenska när det är säsong men andra bra om du hittar. Denna tomatsallad blir godare om du gör den dagen före du ska äta den men den är ändå kanon samma dag! Om du gör den dagen före så förvara den i kylen under natten men rumstemperera den innan du ska glufsa i dig den!  Återbloggning kallas det när man skriver om något en gång till men jag har aldrig varit så precis i mitt skrivande så jag gör det igen. Skriver alltså! Och salladen akn man aldrig prata nog om! punkt.


Tomatsallad för fyra


4 tomater eller motsvarande mängd körsbärstomater

1 rödlök, men gul duger bra

salt, snåla inte

grovmalen svartpeppar

1 msk rödvinsvinäger

2 msk olivolja


Skala och skiva löken.

Skölj och halvera tomaterna, ta bort fnaset i mitten (där stjälken satt) och skiva dem.

Lägg tomater och lök i en skål, häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av och krydda mer om det behövs. Låt stå en halvtimme så smakerna förenar sig och tomaterna avger god vätska.


Du vet väl att du ska förvara tomater och lök i rumstemperatur? Japp, trodde väl att du visste det!


  

 
ANNONS
 
Moma

Moma

13 november 2010 14:10

Jo, jag vet att tomater smakar bäst i rumstemperatur, varpå jag blir aningens irriterad när man ska handla tomater och de förvaras iskallt i butiken...Jag undrar om det finns riktlinjer för hur kallt/varmt grönsaksdiskarna ska hålla (jag antar det), men jag har inte sett någon termometer där jag handlar.
Kram påre!

http://www.momaskitchen.wordpress.com

 
Lena

Lena

13 november 2010 14:13

Moma: Det beror helt enkelt på att tomater som inte ska ätas upp på stuberten håller sig längre vid kylförvaring. Det är inte förrän i hemmets lugna vrå de ska ha kommit ut ur gardero ... kylen! I rummets temp blir de också alltså känsligare när man klämmer på dem.
Puss påre

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

13 november 2010 15:00

Det har du säker rätt i, men jag vill inte ha mina tomater kylskadade...

http://www.momaskitchen.wordpress.com

 
Lena

Lena

13 november 2010 15:04

Moma raring! De blir inte kylskadade i butiken juh! Nu tror jag du är lite gnällig ;)
pussigen

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09


Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se