Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010

Läckra marinerade kycklingvingar med hetta

Av Lena - 30 oktober 2010 11:33

Jag hittade ett recept på marinerade kycklingvingar. Receptmakerskan, En smak av Karin, skrev om dem på ett sådant sätt att jag var tvungen att prova!

Eftersom jag är väldigt, väldigt ensam (sambon är bortrest) så halverade jag dosen av godsaker. Jag marinerade dem över natten och grillade dem kvällen efter. Jag blev mer än nöjd med smaken men bilderna jag tog lämnar allt övrigt att önska. Alltså har jag frågat om jag fick använda hennes bild. Det fick jag, så bilden här är alltså lånad. Undrar just om jag ska lämna tillbaks den? Nä! Den kan ligga här!


Heta marinerade kycklingvingar för en enda ensam person

1/2 kg okryddade kycklingvingar

Marinad:

½ dl soja

¼ dl chilisås av ketchuptyp

½ dl olivolja

½ tsk cayennepeppar (Man kan ta mindre men då missar man hettan som jag gillar)

¾ msk strösocker

¼ dl tomatpuré

2 pressade vitlöksklyftor (skulle var 1 men jag gillar vitlök)

1 msk flytande honung


Blanda marinaden och gegga den runt med vingarna. Plasta in och ställ i kylen några timmar men helst över natten. Se till att röra om då och då.


Stek vingarna tillsammans med marinaden i 225 grader i 25-35 min beroende på hur hård stekyta du vill ha.


Jag åt dem med en rejäl sallad. Ät vingarna med fingrarna så du inte missar en enda flis! Mycket, mycket gott! Receptet på marinaden är lagd bland mina absoluta favoriter och jag ska bjuda min sambo på detta så fort tillfälle ges! Och alla andra som kommer hit! Mums!


   Originalreceptet hittar du om du klickar på bilden!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se