Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2010

Överbliven äggvita

Av Lena - 28 oktober 2010 19:56

Du använder ofta äggulor i maten på olika sätt, och får då äggvitor över, men du tycker inte att du kan baka maränger och liknande stup i kvarten? Eller så är du som jag är, gillar inte ens det söta eländet?

Frys in äggvitorna styckvis och lägg i plastpåse. Ta fram och tina lämpligt antal när du ska pensla bakverk eller panera något. Perfa!

Har du fler tips så tipsa mig!


Börjar du tycka att det är tjatigt med alla mina småtips? Läs fler här!

 
ANNONS
 
Kryddburken

Kryddburken

28 oktober 2010 21:42

Åhh hjälp va många bra tips jag lusläst nu! Tackar ödmjukast! Sparat i min "hurmors-tips-mapp" minsann! Fin berättelse också om din cancer.. visste inte... :( Stor kram till dig, du är strong Lena! Och självklart har jag bidragit med min del av kakan till både barncancerfonden o rosa bandet i år med.

http://kryddburken.se

 
Karin W.

Karin W.

28 oktober 2010 21:57

Med risk för att elvispen skulle paja så gjorde jag Kokosmums häromdagen efter ett suveränt recept från Marias Kakburk. Elvispen gick varm men det var det värt.
hemmetsjournal.se/blogg/blogg/Blogginlagg/?blog=79&entryid=893

En enda äggvita

http://favoritrecept.blogspot.com

 
Lena

Lena

28 oktober 2010 22:09

Karin W: Det är svart allvar när jag säger att jag mycket sällan är sugen på sött! Det där receptet kommer jag inte att följa. Men bra att du delade med dig här för någon annan kanske vill :)
JA! Jag ÄR tråkig ;) Men visst låter det gott!!
Pst: Skulle jag baka något godis så vore det väl det då :D

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

28 oktober 2010 22:12

Kryddburken: Tack för tacket får jag säga!
Vet att du bidrar, både med plånbok, engagemang och känsla!
Stor kram till dig med!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se