Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Reda med havre

Av Lena - 24 oktober 2010 20:53

Det är reda med havre! Mixa havregryn så det blir ett fint mjöl och använd det till att reda köttfärssås och vissa grytor. Det smakar inte havre och är så mycket nyttigare än vitt mjöl (vetemjöl).

 
ANNONS
 
Lotta Brinck

Lotta Brinck

28 oktober 2010 10:37

Bra idé. Har du försökt med havrekli?
Själv använder jag alltid havregryn istället för ströbröd i köttbullarna, pannbiffarna...Och tar en näve havrekli i pannkaksmeten, raggmunkarna och pajdegen. Inte bara för att det blir nyttigare utan framförallat för att det blir godare.

http://lottabrinck.wordpress.com

 
Lena

Lena

28 oktober 2010 10:42

Lotta: Nej, har inte ens havrekli i skåpet, det får vi rätta till på nästa inköpsrunda. Tack för bra tips!
Jag brukar köra i lite vetekli ibland men havre är bättre :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se