Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Persiljestjälkar är bra i buljong och gryta

Av Lena - 24 oktober 2010 09:00

Om du anväder hackad persilja i maten så glöm inte att spara stjälkarna. Frys in dem i en plastpåse där du samlar dem allt eftersom. Sedan är det ju bara att ta fram några när receptet säger "några persiljestjälka" utan att behöva köpa en hel bukett eller kruka. Liten stjälk gör ofta stor gryta, är ett talesätt jag myntade nu! 
ANNONS
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

24 oktober 2010 13:09

Huga, så flitig du har varit i natt! Många riktigt bra tips, ska genast skicka hit Ankis syrrason som blivit väldigt matlagningsintresserad i sitt nya kök.

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

24 oktober 2010 13:24

Mårtenssons kök: Sömnproblem kan ibland generera nattliga inlägg men de bruka annars oftast hamna under nattsurr: http://almamater.bloggplatsen.se/kategori/40024-nattsurr-om-allt-eller-inget/

Skicka hit slyngeln så ska jag ta hand om honom ;) Har ganska mycket med "kökets grunder" här.

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se