Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Hur man får schalottenlök att bli lättskalad

Av Lena - 24 oktober 2010 01:38

Skala lök är ju något man gör nästan varje dag.

Vitlök skalas lättast om man lägger den på diskbänken och trycker till den så man hör ett "knak". Då har höljet brustit och skalet åker lätt av.

Gul och röd lök men franför allt schalottenlök blir lättskalad om man lägger den i ljummet vatten en stund före hantering. Då går det att dra av skalet utan att man blir tokig på att skalet flagar sig och går sönder i mjäll-liknande bitar.


 
ANNONS
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

24 oktober 2010 13:10

Vi snor oxå!

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

24 oktober 2010 13:17

Mårtenssons kök: Det är ju det som är vitsen ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se