Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Purjolöksblast

Av Lena - 24 oktober 2010 00:59

Släng inte den gröna delen av purjolöken i sopen utan i soppan!

När du använder purjolök så kapar du säkert ofta av det yttersta gröna av blasten. Stoppa den i en plastpåse i frysen för att ta fram när du kokar egen buljong av t.ex

kyckling eller grönsaker!  
Alltså så har jag nu skapat en ny kategori som heter "Tips om små detaljer". Jag skriver ofta in små "tänk på att"-tips när jag skriver recept men vem hittar dem som rusar runt här? Nu samlar jag alla praktiska tips i en egen kategori. Pö om pö så klart. Jag sa ju förut att min blogg mycket är till för dig som är ovan i köket, nyss hemifrånflyttad och/eller inte har någon kokbok. Det läste du väl för länge sedan?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Avataria

26 oktober 2010 21:03

Jag är ingen purjolöksälskare, inte heller tycker jag om soppa. Så jag brukar trösta mej med att purjoblasten blir en väldans fin kompost!

 
Lena

Lena

26 oktober 2010 21:19

Avataria: Kompost är inte så dumt! ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se