Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2010

Hotellet på Kreta - rummet

Av Lena - 18 augusti 2010 12:07

Hotell Ilianthos Village, Agia Marina skulle vi då bo på.  Med ”Semi Inclusive”, alltså gratis mat och dryck vid vissa tider.


Vi kom ju rätt sent till hotellet – eller tidigt på morgonen (04.00) – och var helt slut. Det var varm och klibbigt så klart. Vi möttes av en personal som tog våra pass (?), gav oss nycklar och ett blått armband (som vi skulle ha som bevis för gratismaten) och som lotsade oss den lååånga vägen från ena änden av det avlååånga hotellet där reception, matsal och pool låg till den andra änden där våra rum låg. Just då kändes det som om vi gick flera mil i trappor, uppförsbackar och ramper och som om vi aldrig kom fram! Dagen efter, när vi var piggare, så visade det sig att det bara tog ett par minuter att gå.


Som tur var hade vi tiggt till oss ett par vattenflaskor i receptionen för vi var uttorkade. Vi vågade inte dricka vattnet och där kan man säga att vi var korkade för det kunde vi tagit reda på i förväg att det inte var någon fara. Det var det någon som talade om för oss dag 3! Resan var ju lite hastigt påkommen och vi ”tänkte inte på det”.


In på rummet sviten då.

Eh! Öh! Vilka rum! Snyggt och prydligt och stort och ljust!  

Stort ”allrum” direkt med två soffor med bord, matbord med stolar, bänk, stor byrå, garderob och ett pentry med kyl som hade frysfack. Luftkonditionering.

Fönster över soffan samt altandörrar ut till en rejäl balkong med bord, stolar och en anordning där man kunde hänga kläder på tork.


Stort sovrum med rejäla dubbelsängar, 3 garderober, toalettbord och tv. Altandörrar ut till balkongen samt 2 fönster utmed sängen. Luftkonditionering.


Rymligt badrum med både en rejäl förstoringsspegel med extra lampa på väggen, förutom en stor en över handfatet, samt hårtork.


Vi hade visserligen sett bilder på rummen på hotellets hemsida men jag vill se själv innan jag tror!


Sambon startade luftkonditioneringen direkt och det blev iskallt på stört och det var ljuvligt. Det var också ljuvligt lätt att reglera kylan så vi slapp frysa. Under veckan var detta det bästa med rummet även om vi var nöjda med resten också.


Det blev inte många bilder tagna på rummet, eller annars heller förresten, eftersom man glömmer fota när man har fullt upp med att uppleva. När det väl fotades så blev det massor men däremellan inget. Av detta har vi lärt oss att vi reser alldeles för sällan!


Hotellet är, enligt Apollo, 4-stjärnigt men vad vet väl jag? Vi tyckte det var ok men har inte bedömning som yrke.


Rummet får 3-4 av 5 möjliga städerskor. Städerskan däremot får 4 prick eftersom hon gjorde det hon skulle. Hon begrep inte vad vi sa, ens med gester, så det var svårt att be om något, t.ex när toalettpappret inte ville räcka, men hon var alltid glad och positiv.

Nej, vi rymde när hon skulle städa så vi hade inte så mycket kontakt. Dels tycker jag det är pinsamt när någon ska göra sådant åt mig (jag städade alla prylar innan hon kom), dels ville jag inte att hon skulle tro att vi granskade det hon gjorde. Som om man letade fel. Kanske är jag löjlig men va då’rå!


Enligt sambon så lägger man småmynt i en skål under veckan som går. När man åker hem så får städerska dessa i dricks. Så då gjorde vi det.


Pentryt hade det man behövde om man behövde det. Vinöppnare och istärningsfack. Samt allt annat som porslin, grytor, stekpanna, bestick och matlagningsverktyg. Vattnet i kranen blev, av naturliga skäl, aldrig annat än rumstempererat men det var ju bara att slänga in några vattenflaskor i kylen så vad det klart.


Sängarna var ordentligt breda och riktigt sköna.

Vi saknade extrakuddar i sängen. Det fanns en hård och en mjuk och det ska väl räcka men vi har gärna en till. Såna e vi!

Jag saknade påslakan. Det fanns bara ett enkellakan och jag vill gärna kunna stoppa in filten i lakanet. Jag till hör den majoritet av befolkningen som inte lindar täcket runt mig utan lindar mig runt täcket, eller yllefilten i det här fallet. Ja, sån e jag!


Lampan och tvättlinan

Sambons sänglampa exploderade vid första tändningen, första kvällen. Vi såg att städerska hade bytt glödlampan när hon städade nästa dag, när vi återkom efter badet.

Den exploderade när sambon tände den.

Ställningen på balkongen rasade från väggen. Den satt dåligt redan när vi kom och tålde inte belastning.

Vi sa till i receptionen morgonen efter. Tjejen i receptionen pratade svenska.  Både om lampan (som var en strömförande säkerhetsrisk) och om att ställningen för att torka kläder hade rasat från väggen.


När vi kollade senare på eftermiddagen hade de satt upp torkställningen igen. Med lim bara mot väggen och inte i skruvhålet. När jag hängde upp ett par badbyxor rasade den.

Lampan exploderade när sambon tände den. Han låg och läste med en minficklampa mellan tänderna och såg ut som ett monster. *fniss*


Vi sa till i receptionen morgonen efter. Tjejen i receptionen var samma som dagen före. Hon sa att hon skulle fixa det bättre nu. Dagen före hade hon skickat en ”handyman” men nu skulle hon skicka någon annan.


Det kom en elektriker och någon annan. När vi återkom efter förmiddagsbadet gick det att tända lampan och hänga badkläderna på tork.


Balongen var perfekt belägen vid en mindre trafikerad gata och inte mot huvudgatan. Solen sken obarmhärtigt på morgonen men då kunde man sitta i skuggan av en bred pelare. Resten av dagen låg nästan hela balkongen i barmhärtig skugga.  Våning två av två möjliga = ingen insyn. Den gick alltså att använda!


Gatan utanför var huvudstråket till och från en nattklubb men alla fönster var så väl isolerade att man inte blev störd av ljud utanför. Vi sov gott. Ja, utom när vi frös eller var för varma men då var det vårt eget fel.


Nej, vi rökte inte inne även om städerskan envisades med att ställa askfatet där.

Bilden tagen 2010-08-08 kl 04.10 pip

  


Breda å bra

  


Till vänster bakom gardinen fanns altandörrar till balkongen

  


Jag är barnsligt förtjust i sådana här saker.

Nål & tråd & 1 knapp var det i en av askarna :)

  


Ovanför hårtorken satt en stor förstoringsspegel vilket alla i min ålder (o)gillar.

Varenda rynka syns och då syns det att man har levt och haft roligt!

    


Dalablått?

  


Hängaren hängde inte med.

Kategori: onödiga foton

  


Vi fick sällskap av en fem cm kort liten ödla en av kvällarna. Urgullig!


Mer om resan senare


Har även skrivit om:

Själva resandet och flygbolag och resebyrå


Själva hotellet: Ilianthos Village

 
ANNONS
 
@Receptomaten

@Receptomaten

18 augusti 2010 17:15

Du skulle jobba som professionell reserecensent!

Och credos till Apollo Agneta som gör det bästa möjliga nu efter resan för er! Iofs blir inte flygmaten godare för att den blev gratis men ändå.

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

18 augusti 2010 20:15

Haha! Njae! Inge bra jobb!
Japp, Credos till Agneta! Synd att man inte kan påverka i det stora bara!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Receptomaten

@Receptomaten

19 augusti 2010 18:28

Jag är säker på att det du sagt vandrar högt upp hos Apollo - detta är den bästa feedback ett förtag kan få, oanmälda "inspektioner" av kunder som vågar öppna mun och sverka.

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

19 augusti 2010 18:57

Man kan ju hoppas att det förbättras. En f.d svägerska åkte med Iberworld för någon månad sedan och hon vart tokig på eländet. Fast hon har ingen blogg.

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se