Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 5 juli 2010

Knäckig smulpaj med rabarber

Av Lena - 5 juli 2010 22:53

Svärisarna var så rara och gav mig rabarber och då blev det självklart en efterrätt efter pankisarna vi åt till middag.

Hemgjord vaniljsås till naturligtvis!


Rabarber med knäckigt täcke


6-700 g rabarber

1 msk potatismjöl

2-3 msk socker


Knäcktäcket:

150 g smör

2 dl fiberhavregryn

2 dl vetemjöl

1,5 dl socker


Skölja och ansa rabarbern, alltså dra bort om det är segt skal. Dela i cm-bitar och lägg i en smörad form. Blanda i potatismjöl och socker.


Smält smöret till knäcketäcket, dra från plattan och blanda i havregryn, mjöl samt socker. Fördela blandningen över rabarbern och grädda i 225° ca 20-25 minuter, tills den är gyllenbrun.


Servera med vaniljsåsen, ät och njut!


  


  

 
ANNONS
 
Majsan

Majsan

6 juli 2010 09:43

Jag brukar byta ut lite havregryn mot 1/2 dl kokosflingor, det blir finfint det med :)
Ha en underbar dag.

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

6 juli 2010 10:28

Det får jag prova nästa gång! Kokos är gott, särskilt när flingorna blir lite rostade.


Ha en härlig dag du me!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

6 juli 2010 21:56

Har du något tips på vart man kan få tag i bra vaniljstänger? De där långa, tjocka och klibbiga har jag aldrig sett i någon butik... Inte heller har jag sett Tahitivanilj, har du? Eller du kanske näthandlat?

http://www.momaskitchen.wordpress

 
Lena

Lena

6 juli 2010 22:02

Ingen aning. Tänkte kolla med kryddlandet och svampbutiken. Bourbon-vanilj kanske? Är inte så hemma på bra kvalité där. Har datortrassel så jag får skriva fort för burken stänger av sig :(

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

6 juli 2010 22:17

Bourbon är den vanligaste sorten, jag tror att Thahitin lämpar sig bäst för vaniljsås, marsankräm och liknande. Men jag kan ha fel :)
F*n, både du OCH burken? Nu får det vara nog!

http://www.momaskitchen.wordpress

 
Lena

Lena

6 juli 2010 22:20

Thahitin måste provas alltså! Tack för tipset!
Ja allt jävlar sig!
Tänk på att jag är myggallergiker också så vänsterhanden ser ut som en halv grape ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se