Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 9 juni 2010

Att steka isterband är ingen konst men …

Av Lena - 9 juni 2010 11:12

Detta är något jag bara måste säga; hur du ska steka din isterband så den (enligt min smak) blir som bäst! 


Köp en syrlig sort! Det är nästan så de klassiska Småländska är lite dåliga därvidlag men de har rätt balans på kryddningen för mina smaklökar.


Dela korven rakt av och sedan utmed men inte helt igenom. Som ett korvbröd.


 Bryn lite smör i en stekpanna och lägg i korven med köttsidan ner.

Stek på medelvärme tills mycket fett runnit ut och korven fått vacker färg, inte delvis svart som det blev för mig idag.

Höj värmen och vänd korven med skinnsidan ner och stek lite till.

Nu får du ett knaprigt skinn!


Detta ska absolut serveras med ett gott potatismos och ingenting annat! Alltså inte stuvad potatis menar jag. Grönsaker är ju givet!


Isterband på annat sätt:

Skivade i ”Pasta med isterband & chili

Urgröpta och mosade som fyllning i ”Kroppkakor

I nödfall och om man måste få plats med många i stekpannan så snittar man dem lite på tvären så lite av fettet rinner ut och det blir små knapriga flikar på skinnet.


   


  


  

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

10 juni 2010 00:18

Kanontips! Synd bara att man äter isterband så sällan.. Hjälp mig att minnas, plz ;)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

10 juni 2010 00:20

Jag ska försöka komma ihåg att komma ihåg att hjälpa dig att komma ihåg! *tummis*

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lew

2 februari 2012 18:43

Som "nysvensk" är isterbandsstekning inget man får med modersmjölken direkt, men vad gott det är! Tack för tipset (och FYI funkar det jättebra med isterband & stekt ris).

 
Lena

Lena

3 februari 2012 12:46

Lew: Mesta möjliga stekyta och krispig stekning är godast :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - Fredag 29 aug 00:59

Chili på mitt sätt för att det blir så gott! En stor sats så det blir till någon matlåda i frysen.   Ingredienser:  800 g nötfärs 3 stora gula lökar 2 + 3 stora klyftor vitlök 2 blekselleristjälkar 1 msk smör 1 msk rapsolja 2 morött...

Av Lena - Torsdag 28 aug 13:24

Enligt Wikipedia så gör jag inte rätt men vi tycker det blir väldigt gott så här.   Vitt franskbröd ev. smör Dijonsenap rökt skinka av bra kvalité (helmuskel) tomater ost med ordentlig smak, riven eller skivad salt nymalen vitpeppar...

Av Lena - Måndag 25 aug 13:15

Ja, det var ett tag sedan jag skrev matsedel per vecka men nu tar jag nya tag.   Så .... vi åt följande ...   Måndag: potatissoppa med hårt surdegsknäckebröd och ost   Tisdag: liten sallad till förrätt stekt fläsk med löksås och kok...

Av Lena - Lördag 12 april 15:41

Pinfärska ägg är ofta svåra att skala. Vill man ha mer lättskalade ägg till påsk bör man köpa dem redan nu och förvara dem svalt. Ägg håller flera veckor efter bäst-före-datum och de förvaras svalt.   Det stod i Pralin-tidningen. Jag visste det m...

Av Lena - Lördag 12 april 01:23

Lotta Brink var så vänlig att påminna mig om att det är LINSSOPPANS DAG i morgon den 12 april. Jag har så klart lagat till den i dag så vi kan avnjuta den i morgon. Soppar och grytor avnjutes bäst efter en natt i kylen. Tack Lotta, för påminnelse! ...

Sök i bloggen

Presentation

Kontakt

Medlem av Pågens brödpanel

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Bloggtoppar

Matbloggstoppen
Bloggpunkten.se

bloglovin
BloggRegistret.se
Topplista
Startblogg.se
Matbloggar.NET
Mat & dryck bloggar
Mat och Dryck

Översätt bloggen

Tillhör

  

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se