Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 19 maj 2010

Vill bara passa på att påminna om ...

Av Lena - 19 maj 2010 12:52

... ett billigt, miljövänligt och fungerande medel mot ohyra, så här i odlingstider.


Effektivt bladlusmedel

Blanda:

2 cl rödsprit

2 cl grön såpa

0,5 dl vatten

 

i en blomspruta

 

  

  

Bilden är lånad. Själv har jag inga löss än!

 
ANNONS
 
Moma

Moma

20 maj 2010 14:34

Nej, men vänta du bara- det är ryska invasionen här nu! Du får ställa dig och veva med armarna och ropa "dasvidanja ruski"! Jag tror det är det enda som hjälper faktiskt!

http://www.momaskitchen.wordpress.com

 
Lena

Lena

20 maj 2010 14:45

Alltså! De stackars liven DÖR faktiskt av det där! Såpan tar bort ytspänningen på giftet (rödspriten)! Prova!
Annars är brännare (du vet den där populära saken) enda alternativet. Jaja, rostade plantblad e oxå gott i sallad! :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Majsan

Majsan

21 maj 2010 22:14

Tack för tipset!
Här lär jag mej ständigt nya saker. Du är lite i samma liga som mina piffiga mostrar. Kan man adoptera dej som piffig moster mån tro?
Tänker mej att det vore mycket praktiskt för egen del..

Hoppfulla hälsningar Majsan

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

21 maj 2010 23:23

Majsan! Så klart du får adoptera mig! Jag har faktiskt två systrar men ingen kontakt så jag vet faktiskt inte om jag är moster, men nu är jag! :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Majsan

Majsan

22 maj 2010 08:48

Jippi!!

http://majsansblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se