Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 15 maj 2010

Fyllda lövbiffar

Av Lena - 15 maj 2010 01:33

Det är ofta extrapris på lövbiff och de går att använda till otroligt många maträtter.

Sjömansbiff, oxrulader, Biff Stroganoff och en massa andra recept.


Ska du steka dem rakt upp och ner? Se till att köttet är rumstempererat, torka av det och krydda med salt, peppar och ev. valfri krydda.

Se till att stekpannan är riktigt rykande het, ha i smör, och lägg i en eller två lövbiffar beroende på storlek. Köttet får inte täcka mer än 2/3 av pannans botten, annars blir det kokt.

 Tryck med stekspaden om någon del av köttet ”bubblar upp”. Vänd snabbt och tryck ner köttet på samma sätt om det bubblar upp.

Med denna hetta i pannan krävs det inte mer än knappt någon minut på varje sida och ändå kan det vara rosa inuti och har du bra kött är det också mört.


Ska du fylla lövbiffarna kan du ta vad du gillar. Jag valde senap och ost nu.


FYLLDA LÖVBIFFAR 4 pers


4 lövbiffar

salt

peppar

 ca 4 tsk dijonsenap

2 dl riven parmesanost

smör


Gör så här:


Torka av köttet och lägg ut det på en skärbräda. Salta och peppra.

Stryk ut ca 1 tsk dijonsenap på varje köttbit och riv över ½ dl parmesan på ena halvan av varje. Vik köttbiten dubbel.

Sätt stekpannan på rätt hög värme och lägg i en klick smör. När smöret tystnat lägger du i köttet och låter det gå några minuter. Du ser när färgen på underdelen av köttet börjar bli grått, då vänder du på det.


Fortsätt stekningen tills du ser köttsaft sipprar ut. Då viker du upp ett hörn av ovandelen och tittar efter om osten ser ut att vara smält. Tag köttet ur pannan.  Klart!


Fyllningen


   Stekningen

 
ANNONS
 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

15 maj 2010 07:03

Goda biffar du har idag :) Tack för din vänliga kommentar, det är roligt att läsa allt du skriver.
Känns så bra att det går att ha en trevlig ton på bloggen, det är så mycket påhopp som florerar runt om på nätet.
Du bidrar i högsta grad till det :)

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Lena

Lena

15 maj 2010 12:53

Tack så mycket Birgitta! Och tack detsamma! :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se