Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 29 april 2010

Godaste laxpuddingen med skirat dillsmör!

Av Lena - 29 april 2010 21:32

Resträtt efter foliebakad hel lax i ugn.

Brukligt är att laga laxpudding på rökt, rimmad eller gravad lax men här gör jag den på resterna av en ugnsbakad lax!

Den skivade fänkålen som blev över efter laxkoket tillsätter jag här men det är en smaksak.


650 g kokt skivad potatis

300 g kokt lax

de kokta fänkålsskivororna

3 ägg

3,5 dl vispgrädde (eller hälften standardmjölk)

nymald vitpeppar

Herbamare örtsalt 

smör

dill


Smörj en ugnsform och varva potatis, lax och fänkål men potatis överst och underst. Gärna lite fäsk dill också.

Häll på äggstanningen som kryddats med vitpeppar och örtsaltet. Grädda tills äggstanningen stannat och puddingen har fin färg.


225 grader i 30-40 minuter


Det hela serveras med skirat smör blandat med spadet från laxkoket som du har rikligt med hackad dill i!


  


Har köpt örtsaltet Hebamare för att prova på olika sätt. Tog inte så mycket här eftersom jag var osäker på hur det skulle bli men det är ju kul att variera sig.

 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

29 april 2010 23:40

Ett par gånger har jag lagat laxpudding på varmrökt lax som min far har rökt och det fungerar riktigt bra. Annars är ju rimmad fina fisken :)
--
Det här örtsaltet - vad är det? Salt utan salt eller vad? *nyfiken*

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

29 april 2010 23:50

Det är havssalt med örter och utan tillsatser. Innehåller kelp som är naturligt jod. Saltet har funnits i många år och jag köpte det idag för första gången på 10 år. Är ett bra substitut för Aromat om man gillar det fast sånt brukar inte jag använda. Trocomare är en annan, starkare, sort. Jag la upp en länk i mitt inlägg så du kan läsa mer :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

30 april 2010 00:23

Eller kanske inte likt Aromat men... svårt att förklara. Passar väl mest som bordskrydda egentligen. Köpte nu för att prova om jag kommer att gilla det.

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

30 april 2010 01:13

Aha, tack!

http://receptomaten.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se