Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 18 april 2010

Miljövänligt bladlusmedel, paj och bastu!

Av Lena - 18 april 2010 17:57

Nu är det ju frösättnings- och omskolningssäsong för alla grönsaks- krydd- och ”annat ätbart”-odlare. Säg den meningen fort fem gånger!


Och bladlöss får man ofta på plantorna och gifter vill man inte spruta på!


Effektivt bladlusmedel


Blanda:


2 cl rödsprit

2 cl grön såpa

0,5 dl vatten

i en blomspruta.


Jag lovar att det funkar! Och det är miljövänligt! De e billigt å’!


För övrigt bjöds vi på Tacopaj (med Smetana, sallad och oliver till) av svärmor igår som var fantastiskt god! Å efter det bastubad. Bastun är byggd vid en vacker sjö så det är flerdubbel njutning att vara där!

Förning: Grönpepparsalami, Castello Blå, grillchips, Gustafskorv, rödvin och öl som såklart fick åka skottkärra till bastun!

Den här gången löpte det hela smärtfritt utan tuggummi ;)


Dagen efter kvällen före (idag) blir det enkel pasta med så få tillbehör som möjligt till för jag är så slut!   Svärmors paj


   Svärfars öl


Hem gick vi i nymånens sken!  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se