Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 april 2010

Tävla med Taffel om värsta brakmiddagen!

Av Lena - 16 april 2010 12:22

Nyhetsbrevet från Taffel pratar om potatisrättstävling!


” I väntan på den första ljuva färskpotatisen ordnar Taffel.se och Svensk Potatis årets roligaste potatistävling.

 

Vi efterlyser potatisrecept för hela året: från den späda färskpotatisen till den rustika vinterknölen. Tävlingen är öppen för både proffs och amatörer men rätten ska gå enkelt att laga i ett vanligt hemmakök med ingredienser från kvartersbutiken. Extra plus är om rätten bygger på lokala traditioner och utnyttjar potatissortens unika egenskaper.

 

Första pris är en tågresa till Julita Wärdshus med brakmiddag och övernattning. Eller ett presentkort på 5.000 kronor att utnyttja på valfri svensk restaurang. Andrapris ett presentkort på matlagningskurs med Lisa på Matlabbet. Alla finalister får fina bokpriser. Dessutom delar Martina Haag ut ett specialpris till den familjevänligaste rätten.

 

Juryn väljer ut tolv finalister som egentligen samtliga är vinnare. Vi lagar upp, plåtar och provsmakar. Sedan koras en vinnare som får den ärofyllda titeln Årets Potatisstjärna och det fina förstapriset.”


Tävla med din bästa potatisrätt här!

     

Kul
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se