Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 9 april 2010

Butikssnusk del 2

Av Lena - 9 april 2010 19:52

Vår naturliga bakterieflora och annan ohyra?


Måste berätta om detta eftersom jag skrev om snusk i butik förut!

Jag har inte bacillskräck men funderar lite.

Alla dessa medel, bl.a diskmedel med antibakteriell funktion, gör bara att vi blir mer mottagliga då vårt immunförsvar inte blir stabilt nog. Det är bättre att bli lite utsatt av både det ena och det andra för då blir man inte lika lätt sjuk. Dagisbarn blir oftare sjuka än andra ungar men får i stället en motståndskraft mot infektioner som gör att de klarar sig bättre när de blir större.

Lite skit rensar magen heter det men var går gränsen?


En matbutik i centrala delarna av en småstad där jag bott hade en demonstratris stående innanför ingången en dag. Detta för två år sedan.

Det är alltid trevligt att provsmaka matnyheter, eller hur!


När jag passerar svänggrindarna på väg in så står hon och snyter sig i en skrynklig och tillsynes välanvänd pappersnäsduk, med sina latexhandskar på. Jag blev lite paff och tittade till. Då gör hon små ”strutar” av näsduken och sticker upp i näsborrarna och rensar runt i båda. Hon är dyngförkyld! Huh? Jag blev stående och glodde, trodde inte mina ögon. Då kommer nya kunder in i affären och hon börjar pytsa upp nya smakprov med SAMMA handskar som hon använde när hon snöt sig …


När kunderna lämnat henne tar hon upp sin näsduk igen och gör om processen med snytning och putsning av näsan. Hon halar upp och ner samma näsduk ett par gånger innan jag lessnar och går mot grönsaksdisken.


  

lånad bild


Jag är i valet och kvalet. Ska jag säga till henne eller inte? Det är ju faktiskt inte min sak men jag tyckte att gränsen var nådd vad det gäller aptitlighet och hur man (inte) gör

Då kom det en kvinna ur personalen och började lägga upp grönsaker så jag gick fram till henne och berättade vad som jag sett. Hon sa att hon tyckte det var förskräckligt och skulle ta tag i saken.


En och en halv timme senare, när jag kommer tillbaks för att handla lite jag missat första gången, stod hon fortfarande kvar och delade ut livsmedel. Ja, jag observerade faktiskt det av ren nyfikenhet!  

Kanske hade hon bytt handskar…


För det kan väl aldrig vara så att den kvinnliga grönsakspersonalen struntade i vad jag sa?

Jag känner mig nonchalerad av personalinnan som kanske tycker jag är en gnällkärring men jag kunde inte låta det passera.


När jag kom hem berättade jag det hela för min då 20-årige son. Han tyckte jag överreagerade och att jag skulle strunta i det.

”Skit i det. Det är ju bara att låta bli att äta av det hon serverar! Det är tantvarning på dig morsan! Man retar upp sig på småsaker när man har för lite att göra.”


Okej, då är jag tantig, men jag reagerar och blir upprörd. Jag är rädd för att livsmedelsverket/hälsovårdsmyndigheten håller med mig.


 (Ett observandum är att jag, för ca ett halvår sedan, såg en annan demonstratris peta sig i örat med samma handske hon serverade med, men då sa jag inget. Inte provsmakade jag heller.)


I en annan mataffär i samma småstad, samma dag lustigt nog.

Var där för lite inköp av grillkvällstillbehör eftersom de är näst billigast i stan. Står och plockar tomater i en påse när jag gör följande observation:

En äldre herre påkallar uppmärksamhet från en kvinnlig personal eftersom han med kundvagnen råkat köra över en trillad jordgubbe och därefter trampat i densamma och höll på att halka. Det kvinnliga butiksbiträdet står och packar upp grönsaker och har stickade fingervantar på sig. Hon lyssnar på mannen, går fram till kletet på golvet, torkar upp det med handen som hon har fingervante på, går till sin ”gurkvagn”, torkar av vanten lite på kanten på en bit plast och fortsätter sedan att packa upp grönsaker. Jag hoppas att gubben som trampade på gubben inte trampat i hundskit precis innan han gick in i affären!


Butikssnusk del 1 kan du läsa om här!

 
ANNONS
 
Moma\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Moma\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

9 april 2010 20:48

Hua!! Jag tänker inte skriva alla fula ord som kommer till mig när jag läser. Först tyckte jag du skrev att hon fick en snyting och jag kom på mig själv med att ropa "Heja! På na bara!!" Fast till min besvikelse stod det att hon snöt sig igen...
/Moma tillika Stolt tant

http://momaskitchen.wordpress.com

 
Majsan

Majsan

9 april 2010 21:17

Men gudars skymning vilka skräckhistorier! Så äckligt!! Glad att jag aldrig provsmakar nåt i butik. Jobbar ju själv i butik, dock med kläder, och du kan inte ana vad vi hittar i provrummen ibland... Där kan man snacka om butikssnusk!
Ha en härlig hygienisk helg :)

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

9 april 2010 21:32

Visst skulle hon haft en snyting!
/Tant Lena

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

9 april 2010 21:38

Kan tänka mig det Majsan! I butiker tycker folk de kan bete sig hur som!

Ha en snuskigt härlig helg! ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
tant Hannele

tant Hannele

9 april 2010 23:22

såg en äldre man ta tänderna till hjälp, när tog plastpåsar till frukt, vem kom efter honom...

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Lena

Lena

10 april 2010 00:07

Tänkt vad tur att man inte vet eller ser ALLT Hannele!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se