Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 1 april 2010

Dagens inköp blev en plastlåda!

Av Lena - 1 april 2010 20:53

Surdegs-Martin, som i "Pain de Martin" gör det, Receptomaten gör det och nu ska jag börja göra det!


Jag har köpt en plastlåda från Rusta för 29,90 att jäsa deg i! Annars har man ju plastfolie över bunken när man jäser degen men i en jäslåda behöver man inte heller slösa på engångsartiklar.


Ett observandum är dock att köpa rätt plast som det är tillåtet att förvara livsmedel i! Plast har alltid en siffra i botten eller på annat sälle, oftast i en trekant. 5 står det under min låda och då är det ok att förvara livsmedel där.

Läs mer om detta hos Receptomaten som jag fick veta det av och hos Wonderkarin som han hänvisar till.


Själv har jag slutat att köpa plastsaker förutom matlådor och just en jäslåda. Föredrar glas, porslin och rostfritt som håller i generationer!


Men, som sagt, en jäslåda gör att man får rektangulär deg som är bra när man bakar frallor och sluter tätt om degen så man slipper slösa på plastfolie!

P.S Lådan är på 8 liter.

  

Edit: Skulle bli lycklig om jag hittade lunchlådor i glas med lock som inte läcker som är hållbara men inte för tunga.

 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

1 april 2010 23:59

Bakasugen nu va? Fiffigt som 17 med låda, enda nackdelen är att värmen från assistenten går "förlorad" när man inte jäser degen i RF-bunken.
Men en fleecefilt och ett korkunderlägg till platslådan är bra :) *nerdprat*

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

2 april 2010 00:23

Alltid sugen på att baka men orken hänger inte med!
Aha! Funderade just på värmeförlusten vid flytt av degen. Ja, fleecefilt har jag och den kan man ju ha under också!
Nerdprat? Absolut! Jag är matnerd och geek och smakjägare!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Majsan

Majsan

2 april 2010 11:31

Men en sån där plastlåda har ju jag med!! Jag har ärvt den av min mormor. Hon använde den till att förvara kakor i på balkongen när det var vinter, jag använder den till att förvara sladdar i. Känns som att hon var mer inne på rätt spår, jag får nog tänka om.
Men hur stora degar ska man göra då? På en liter degvätska känns ju lite fjuttigt, eller...?

Ha en riktigt glad och härlig påsk!

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

2 april 2010 11:45

STOOORA gör jag aldrig men det fanns ingen mindre låda ;)
Bra med rektangulär botten om man ska göra frallor man bara skär ut från den jästa degen. Lättare att kavla när degen redan är lite "platt".

Njutbar och GLAD PÅSK till dig med :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se