Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

En helt fantastisk Getostbrûlée

Av Lena - 21 mars 2010 16:00

Receptet hittades i Coop’s Mersmak nr 3 2010 och det var så gott!

Gröna oliver och en rostad brödbit passade bra till och stött rosépeppar var pricken över i!

Ändring: öka på getosten till 225-250 gram och strö eventuellt över lite flingsalt vid servering om osten är osalt.


GETOSTBRÛLÉE för fyra formar


Ugn 150°


Ingredienser

200 g getost

4 äggulor

1 dl grädde

2 dl mjölk

rosépeppar, stött


Till servering:

rostat bröd, oliver, tapenade eller ev kokta grönsaker


Tillagning:


Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål.

Tillsätt äggulor, grädde och mjölk.

Häll smeten i fyra ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så det blir ett vattenbad.

Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.

Låt svalna, strö över rosépeppar och servera med till exempel rostat bröd och oliver eller tapenade. Eller är dem med kokta grönsaker.


Supersmaskigtgott och 4,5 Chèvre av 5 och när ändringarna är gjorda blir det bergis 5 av 5!

 i vattenbad

  


har ringt om att värmen i ugnen inte är ok

  

 mumsigt

  

 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

23 mars 2010 10:32

Nu är ju jag bruleésugen. Har aldrig gjort.. *märkligt nog*

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

23 mars 2010 12:04

Den här måste du bara prova! Å formarna gjorde ju inte saken sämre - ögat ska ha sitt :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

24 mars 2010 00:42

Lockas du bara.. Brännare har jag ju, eller hyfsad iaf..

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

24 mars 2010 09:27

Fast du behöver ingen brännare till den här! Den skulle inte haft färg alls men det var ugnen som jävlades. 150 grader blev 188 bara så där! Fatta att jag har probelm med den!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se