Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 1 mars 2010

Meatless Monday med fisk

Av Lena - 1 mars 2010 20:30

Ett bra fiskrecept till vardags!


KOKT FISK MED ÄGGSÅS för 4 pers


Såsen:


4 ägg

3 msk smör

3 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

2 dl mjölk

2 dl av fiskspadet

½ knippe hackad persilja

salt, peppar


Koka 4 ägg, skala och hacka

Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med gräddmjölken och låt det koka ihop några minuter. Tag kastrullen från plattan och låt den stå tills fisken är färdigkokt. Koka upp såsen igen och ta ca 2 dl av fiskspadet och späd såsen med. Smaka av med salt och peppar och späd ev med mer fiskspad. Rör försiktigt ner den hackade persiljan och de hackade äggen.Koka fisken:


600 g torsk, sej eller annan vitfisk

1 liten gul lök i klyftor

några vitpepparkorn

några persiljekvistar

salt, ca 1 msk per liter vatten

(en liten smörklick)


Koka upp allt utom fisken och låt det koka några minuter innan du lägger i fisken. Låt fisken sjuda tills den är klar, ca 50-52°. Tänk på att fisken efterkokar lite när du tar den av plattan.


Servera med kokt potatis och gröna ärter.


   Enda bilden som togs var på sambons matlåda men det hela blev grymt gott!

 
ANNONS
 
Filifjonkan

Filifjonkan

2 mars 2010 13:49

Hej Lena åh äggsås är så gott till torsk men hu så dyrt det blivit med fisk numera ,men de tär klart det är ont om den numer Såg dessutom om fiskdöd i Aftonbladet häromdan såg ruskigt ut det var täckt av döda fiska och de visste inte varför? utsläpp antagligen igen

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

2 mars 2010 15:23

Ja, dyrt e de! Tur det finns extrapriser :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se