Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Matsmältningsraketen

Av Lena - 27 februari 2010 12:14

En bra blandning att ha i kylen att "smaska" av som Anna Skipper har uppfunnit. Alla hennes råd passar väl inte mig men det här känns ok!


Ingefära, cayennepeppar och gurkmeja är kryddor som alla har läkande egenskaper och främjar matsmältningen. Röran bidrar till att födan lättare omvandlas till energi istället för fett samt hjälper kroppen att ta upp näringen bättre. Gurkmeja skyddar levern mot gifter och sänker kolesterolhalten.

 

Ingredienser:

 

1 tsk malen ingefära

1 tsk gurkmeja

2 tsk pressad citron

En knivsudd cayennpeppar

2 tsk vatten

1 msk honung

Gör så här:

 

1.Tag 1 tsk av blandningen före lunch och middag. Kan förvaras i kylskåp ca 3 dagar.

 
ANNONS
 
Birgitta Höglunds Mat

Birgitta Höglunds Mat

28 februari 2010 07:53

Hej Lena. Det där låter verkligen som en raketlösning. Såg det på Anna Skippers program för nåt år sen men hade helt glömt bort. Tack för påminnelsen, den får jag ta och testa. Magen kan vara lite tjurig ibland på LCHF, har jag märkt...

Vad goda dina friterade räkor ser ut också ;)

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Lena

Lena

28 februari 2010 09:15

Raketen är faktiskt riktigt god!
Och räkorna var delikata!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se