Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 26 februari 2010

Hela världen finns även i Falun

Av Lena - 26 februari 2010 19:25

Sambon, som känner till Falun sedan tidigare, har berättat att det finns en butik med ”lite annat” i. Thai-butik brukar jag kalla dem men de har ju alltid precis allt! Har tjatat länge om att jag vill dit men det har inte blivit av. Nu gav dock sambon med sig eftersom jag faktiskt hade en konkret inköpslista. Det japanska ströbrödet ”Panko” samt torkad shiitake. Har sökt i alla andra butiker efter shiitake men inte funnit någon.

Nu har jag varit där! Vilket sortiment! Ja, det var väl inte bättre än i andra liknande butiker men de där butikerna brukar ju vara fyllda från golv till tak med spännande saker från alla möjliga länder och här var det inget undantag.

Jag lagar väl mest husmankost, men råvarorna och kryddorna kan man ju använda ändå på alla möjliga sätt.

Svampen ska jag använda i grytor enligt Lisa FW:s Umamilexikon. Det ska bli väldigt spännande att prova!


Butiken heter Saffran Livs och ligger på en bakgata så jag hade inte hittat den själv av en slump.

Eshrat Nazemian som stod i butiken när jag handlade pratade på om flera olika varor som hon ”undrade om jag inte behövde”. Ja, inte för att pracka på mig, utan för att jag berättade att det var första gången jag var i butiken.

Bl.a sa hon att hon hade jätteräkor, fast inte framme, utan ville jag ha så skulle jag säga till. Fast där är jag tveksam …  

Kan man äta någon sort av dessa utan att få dåligt samvete? Har inte hörs så mycket om dem på ett tag och när jag var inne på fisk.cc så stod det att man hellre skulle välja ”amaebi” vilket är japanska för ”söt räka”. Vi får väl se vad de har när jag ska dit. Jobbigt att vara så okunnig men man får väl ta reda på lite mer.


  


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se