Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 februari 2010

Surdegsbröd Prototyp 1

Av Lena - 14 februari 2010 01:08

Martin Johansson har skapat ett surdegsbröd som ska vara en slags start i surdegsvärlden? Klart jag hakar på! Mitt första surdegsbaksförsök var av annan art och inte helt lyckat. Bröden var goda men ändå bara "så där"! Godare efter ett tag! :)

Skit samma för nu kör jag på riktigt, alltså utan jäst!


   50 gram surdeg ska de va


60 gram grovt rågmjöl

  


1 dl vatten som är typ 40°

  


I en rymlig bunke! Så nu får vi se!

  


I morgon så sätter jag degen men eftersom jag satte starten så sent, 01.30 på natten så behöver jag inte baka när tuppen går upp ;)

Har jag sagt att jag är nattmänninska?


Dag 2


Bakade enligt konstens (receptets) alla regler men det blev inte bra! Brödet jäste som det skulle och det blev vackert men dels fick det en degrand men värre är att vi inte tyckte det var gott! Inte receptets fel utan det ät helt enkelt inte ett bröd i vår smak. Nu vet vi det.

  

  


Edit: Nu vet jag varför det blev döbakt! Det stod i receptet att man skulle ha en extra plåt i ugnen. Det hade inte jag eftersom det inte stod varför. Tänkte; jag ska ju inte ha in vatten i ugen till det här brödet. Nu vet jag att det var för att hålla hög värme. Nästa misstag; Hamnade i tidsnöd så jag satten in en form med köttfärslimpa i botten på ugnen när en halvtimme gått av brödbaket. Det skulle jag inte heller ha gjort! Trodde inte det skulle göra något eftersom brödet hade en så bra skorpa. Nåja, läropeng!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se